Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosarkas10

Marketing

BARANJSKI KOŠARKAŠI SKUPO PRODALI KOŽU U DEVETOM KOLU LIGE ZA PRVAKA

Isključena čak petorica igrača!

Vrijednosnice OS Darda 68Cedevita 95
DARDA - Dvorana Osnovne škole. Gledatelja: 400. Suci: Vovk, Holjevac (oba Sl. Brod), Knez (Požega).
VRIJEDNOSNICE OS DARDA: Komadina 3 (1-2), Neznarić, Ridl 5 (2-4), Katavić 2 (2-2), Lozančić 4, Dogan 1 (1-2), Krolo 16 (4-6), Mandić 15 (1-1), Gamma 5 (3-4), Ćutuk, Čamagajevac, Krešić 2 (0-1).
CEDEVITA: Subotić, Krasić 7, Žižić 5 (3-4), Rudež 15, Petrović 10 (3-4), Kovačević, Anderson 15 (6-6), Marsh 22 (2-6), Kaštropil, Opačak, Butorac 6, Baždarić 15 (4-5).
REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 18:20, 18:21, 19:25, 13:29
Nisu košarkaši Vrijednosnica OS Darda zaslužili poraz od čak 27 poena razlike u srazu s favoriziranom Cedevitom. Jučer je u Baranji otpor domaćina trajao gotovo tri četvrtine, a tko zna da se nije zbio incident u 21. minuti dokle bi potrajala kakva-takva rezultatska neizvjesnost. Na kraju je završeno onako kako se i očekivalo, favorit je upisao planirane bodove. Domaćin je iznimno motivirano ušao u sraz protiv momčadi koja je trenutno drugoplasirana na ljestvici Lige za prvaka. S druge strane, bilo je vidljivo da Zagrepčani ne idu punim gasom, stoga je razumljivo da njihova prednost ni jednog trenutka nije bila veća od pet poena. Upravo se s tom razlikom otišlo na odmor, a prve koševe u nastavku postižu domaćini, nakon čega je ubrzo došlo do nepotrebnog incidenta. Igrala se 21. minuta, u jednoj borbi za loptu ispod gostujućeg koša u hrvačkom su se zahvatu našli Gamma i Krasić koji su završili na parketu. Došlo je do međusobnog koškanja, a potom je u gužvu uletio prvo ostatak petorke zagrebačke momčadi, a u nesportskom ponašanju prednjačio je Andrija Žižić koji je nogom udario domaćeg centra. Ubrzo je gužva na parketu postala još veća, a nakon što su se strasti smirile suci su odlazak prije vremena u svlačionicu pokazali Gammi i Kataviću kod “brokera” a s druge strane utakmica je bila gotova za Krasića, Žižića i Kaštropila. Suci ne bi pogriješili da su na tuširanje ranije poslali i tamnoputog braniča Andersona koji je također bio jedan od aktivnijih sudionika u gužvi. Nakon toga bilo je jasno da će otpor domaće momčadi potrajati još samo koju minutu. Mnogo kvalitetniji igrački kadar Cedevite brzo je svoju superiornost pokazao i na parketu. Na isteku treće četvrtine Zagrepčani prvi put imaju dvoznamenkastu prednost (55:66), a u preostalih deset minuta razlika je još više narasla. Na kraju zaslužena, ali ipak preuvjerljiva pobjeda Cedevite.













Post je objavljen 28.04.2010. u 16:44 sati.