Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Kickboksači uspješni i u tajlandskom boksu


I dok se je kickboksačka družina družila u Insbrucku i Poreču, u Splitu je održano državno prvenstvo u tajlandskom boksu, a na kojem su sudjelovali i kickboksači. Nemam izvještaja, ali sam dobio jedan članak iz Zadarskog lista koji predstavlja pobjednika u apsolutnoj kategoriji.

Evo tog članka:

Povratak
Konkurencija nije velika, ali zlato je uvijek zlato


Piše: Roman Morović
Foto: Ivan Jamičić

Dvadesetšestogodišnji Zadranin Tomislav Torić osvojio je naslov prvaka Hrvatske u tajlandskom boksu u kategoriji preko 91 kilograma. Na prvenstvu održanom u Splitu 19. travnja, Torić je u jedinoj borbi pobijedio Petra Jezidžića iz Tigra Metković.
- Konkurencija nije bila velika zato što je to dosta težak sport i specifičan zbog laktova i koljena. Meč je brzo završio, protivnik mi je predao u prvoj rundi i zadovoljan sam kako sam odradio borbu. Do sada sam uvijek bio viceprvak pa sam bio dosta nabrijan na ovu borbu i sada je konačno došlo i zlato - kaže Torić, koji je u svijet borilačkih sportova ušao još prije dvanaest godina.
- Počeo sam boksati 1998. u BK Diabolik u Zadru i nastupio sam na mnogim, što kadetskim, što juniorskim natjecanjima, gdje sam osvajao medalje. Međutim, budući da još nije formirana liga i takva je situacija u seniorima da sam boksao malo mečeva, došao je do izražaja tajlandski boks, koji me privukao i odlučio sam se okušati u tome. Sada treniram s Markom Žajom u Splitu i u Zagrebu. U Splitu ima dvadesetak jakih boraca, što je dobro zbog sparinga.
Kako to da ne trenirate u rodnom gradu?
- Zadar je specifičan. Ima dosta klubova, ima i boraca, ali su treneri malo specifični, pa se sve to razvodni. Mislim da bi se trebali dogovoriti između sebe prvenstveno za dobrobit tih momaka koji se bore.
Je li naslov prvaka Hrvatske najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri?
- Ovo je poseban uspjeh zato što je zlato, ali imao sam u karijeri još dobrih mečeva. Istaknuo bi drugo mjesto na kadetskom prvenstvu Hrvatske u boksu, kada sam izgubio od Maria Preskara.
Zahvale?
- S Antoniom Čačićem, taekwondo borcem sam radio na poboljšavanju nožnih tehnika i on mi je dosta pomogao.
Daljnji planovi?
- Sada se spremam za low kick prvenstvo koje će se održati 1. svibnja u Šibeniku. Cilj mi je uzeti medalju, po mogućnosti ponovno zlatnu.

--------------------------------

Inače Tome Torić, član ke KBK "Pit Bull" iz Zagreba.

Eto, baš lijepo. A bilo je još kickboksača na državnom prvenstvu u tajlandskom boksu. Čim dobijem izvještaj, objaviti ću njihove uspjehe.





Post je objavljen 23.04.2010. u 23:59 sati.