Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Austrian Classics trenerskim očima

Dok ne stignu službeni rezultati sa Svjetskog kupa "Austrian Classics" 2010. evo kako su sve to vidjeli i doživjeli neki od trenera htvatskih klubova koji su na stupili na ovom svjetskom kupu.




Eto, pogledajte:

Trener KBK "Tigar" iz Karlovca:
Zoran Cicvara


TIGAR VRLO USPJEŠAN NA SVJETSKOM KUPU U INSBRUCKU

Članovi Tigra osvojili su u konkurenciji 1405 natjecatelja iz 24 države, 3 zlata, 7 srebra i 7 bronci čime su potvrdili da i dalje pripadaju samom svjetskom vrhu kickboxinga

U vremenu od 16. - 18. travnja, u Insbrucku, u Austriji, održao se SVJETSKI KUP „AUSTRIAN CLASSIC„ na kojem je nastupilo 1405 natjecatelja iz 24 države.

Na navedenom natjecanju najbrojniji hrvatski tim je bio karlovački Tigar, poznatiji kao „Cicvara Team„ za koji je nastupilo čak 33 natjecatelja u gotovo svim kategorijama semi contacta.



Kao što je i najavio, glavni trener Zoran Cicvara, bila je to vrlo jaka konkurencija, ali rezultati nisu izostali na svjetskom kupu, jer je svoje natjecatelje vrhunski pripremio za ovo natjecanje.

Zlatne medalje osvojili su mlađi kadeti Luka Mlinac +47 kg, Petra Lončar -42 kg i starija kadetkinja Magdalena Grubić +69 kg.

Srebrne medalje osvojili su juniorka Mateja Kunović -50 kg, starija kadetkinja Lucija Cicvara -32 kg i -42 kg, stariji kadet Robert Basara -63 kg, te mlađi kadeti Mihael Javorović -28 kg i Edis Sušić -37 kg i -42 kg.

Brončane medalje osvojili su junior Robert Višnjić -74 kg, starija kadetkinja Kristina Tomljenović +69 kg, i mlađi kadeti Tena Kunović -47 kg, Magdalena Grubić +47 kg, Damir Davidovski -28 kg, Matej Mlinac -37 kg i Andrej Penić +47 kg.

Nastupili su još, ali bez većeg uspjeha, mlađe kadetkinje Evita Lara Brkić, Lara Despot, Leona Šprajcer, Andreas Hlad, Valentino Žunac, Antonio Šiljac, Marko Oštrina, Denis Šiljac, Karlo Valentić, Mihael Pavlaković, dok su od starijh kadeta nastupili još Jelena Puškarić, Elizabeta Bosanac, Sanja Stiščak, Simjon Tomljenović, Adam Blauhorn, Davor Šiljac i Marino Štefanac.

Sljedeće natjecanje na koje izlaze Tigrovi je Hrvatsko prvenstvo za mlađe kadete u semi contactu, koje se održava u Splitu 24.04. na kojem će nastupiti 15-ak najmlađih natjecatelja iz Karlovca.





Trener KBK "Budokai - Labin" iz Labina:
Josip Pepi Faraguna:


Svjetski kup » Austrian classics«

Rezultati labinskih natjecatelja:

Marino Faraguna -3.mjesto u starijim kadetima - semi contact do 42 kg
Katarina Cukarić -3.mjesto u juniorima light contact do 65 kg
Paulo Blažina - 5.mjesto u mlađim kadetima-semi contact do 42 kg
Marino Faraguna - 9.mjesto u starijim kadetima-semi contact do 47 kg
Katarina Cukarić -5.mjesto u starijim kadetima-semi contact do 65 kg
Katarina Cukarić -5.mjesto u juniorima - semi contact do 65 kg

Napomena:
- Marino Faraguna morao odustati od daljnjeg takmičenja radi povrede pete, naskočio je na beton u borbi za finale.
- Katarina Cukarić odustala u semi contactu radi povraćanja.



Trener KBK "Budokai" iz Rovinja:
Pero Mišković:


Poštovani kao i obično evo izvještaja KBK Budokai iz Rovinja sa svjetskog kupa u Austriji.

Kickboxing klub „Budokai“ Rovinj - Bale iz dana u dan stvara sve jaču i jaču ekipu. Ovaj put su nastupili na Svjetskom kupu „Austrian Classic“ u Austriji - Innsbrucku na kojem je nastupilo 1410 boraca iz cijelog svijeta.

Kickboxing klub „Budokai“ Rovinj - Bale nastupio je sa svojih sedam natjecatelja u light i full contactu i osvojili su sedan zlatnih i jednu srebrnu medalju. Prva osvojena zlatna medalja je osvojena već u petak.

Dean Cvjetić je nastupio u juniorsko / seniorskoj kategoriji do zelenog pojasa u kategoriji -75 kg i pobjedio tri borbe i osvojio zlatnu medalju. Nastupio je također i u kategoriji -80 kg gdje je pobjedivši dvije borbe, a finalnu borbu zatim izgubio i osvojio srebrnu medalju.

Marko Opšivač iako je još uvijek kadet stariji nastupio je u juniorskoj kategoriji u light contactu između 16 i 19 godina do 69kg gdje je imao tri borbe sa starijim protivnicima i došao do finala u kojem je pobjedio i tako osvojio zlatnu medalju.

Boris Mišković nastupio je u dvije seniorske kategorije light contact -94 kg i +94 kg i ponovio je rezultat od prošle godine obranivši svoja dva prva mjesta. Boris je -94kg morao pobjediti četiri borbe, a u +94 kg je morao pobjediti još tri borbe, imao je sveukupno sedam borbi koje su se odvijale skoro jedna za drugom i pobjedio je sve i tako osvojio dvije zlatne medalje.

Ahmeti Mirsad je nastupio u seniorskoj kategoriji u full contactu do 57 kg, prvu borbu je imao već u petak protiv Slovenca koju je pobjedio, druga borba je bila u subotu ujutro koju je također pobjedio i finalu borbu se borio protiv borca iz Turske kojeg je u jako dobrom meču uspio pobjediti i osvojio je zlatnu medalju.

Manuel Smoljan je nastupio u full contactu među seniorima do 75 kg i u prvom meču je dobio jako dobrog i iskusnijeg Mađara Lazsloa Saboa , meč je bio jako dobar i neizvjestan do samog kraja , Manuel je imao priliku da ga pobjedi ali nije iskoristio kako treba i izgubio je odlukom sudaca za samo jedan bod.

Bojan Mišković nastupio je također u full contactu u seniorskoj konkurenciji do 81 kg gdje je već u petak pobjedio u prvom meču domaćeg Austrijanca zatim u subotu ujutro uvjerljivo pobjedio Slovenca i u finalu poslije podne borio se s borcem iz Njemačke, u kojoj je Bojan zadavao teške udarce Njemcu i sudac je nakon trećeg brojanja u drugoj rundi morao prekinuti meč i tako je Bojan osvojio zlatnu medalju.

Marko Čalić je također nastupio u seniorskoj kategoriji u full contactu preko 91 kg, gdje je u prvoj borbi protiv Njemca koji je bio teži od njega najmanje trideset kilograma, pobjedio zatim je u finalu imao borca i Slovačke u kojoj je Marko odmah nametnuo jaki ritam borbe i zatim u drugoj rundi lijevim krošeom nokautirao i poslao na pod Slovaka i tako osvojio zlatnu medalju.





Trener KBK "Lav" iz Pule:
Rudolf Oliva:


Pet medalja i trofej pobjednika za KBK Lav iz Pule

Na Svjetskom kickboxing kupu „Austrian Classics World Cup“ održanom u petak i subotu, 16. i 17. travnja u velikoj olimpijskoj dvorani u Innsbrucku, na kojemu je sudjelovalo oko 1500 natjecatelja iz cijeloga svijeta, izuzetno uspješno je nastupilo osam natjecatelja Kickboxing kluba Lav iz Pule i Medulina pod vodstvom trenera Rudolfa Olive.

Lavovi su osvojili pet medalja, jednu zlatnu, dvije srebrne i dvije brončane i trofej pobjednika. To je ujedno i jedan od niza kontrolnih turnira za ovogodišnji sastav kickboxing reprezentacije Republike Hrvatske.

Najuspješnija je bila medulinska lavica Doris Vitasović koja je u light contactu u kategoriji juniorki do 65 kg uvjerljivo savladala sve svoje protivnice od kojih u finalu i izuzetno tvrdu Mađaricu, čime je osvojila prvo mjesto, zlatnu medalju i trofej pobjednika.

Doris Vitasović je nastupila i u semi contactu u kategoriji starijih kadetkinja do 65 kg gdje je osvojila treće mjesto i brončanu medalju.

Uspješna je bila i pulska lavica Maja Britvić koja je nastupila u light contactu u kategoriji juniorki preko 65 kg i u semi contactu u kategoriji starijih kadetkinja preko 65 kg. U obje je kategorije osvojila druga mjesta i srebrne medalje.

Medulinska lavica Emily Vitasović je nastupila u light contactu u kategoriji juniorki do 60 kg. Nakon uvjerljive pobjede u četvrtfinalu, iako vidno bolja od protivnice, Emily Vitasović je u polufinalu zbog zdravstvenih problema morala predati borbu čime je osvojila treće mjesto i brončanu medalju. Mlađi kadeti, Jennifer Martinčić i Dominik Fontana, stariji kadeti Diana Tanushaj i Neven Gerenčir te junior Sven Gerenčir, svoje su nastupe završili u četvrtini odnosno osmini finala.




Predsjednik sudačkog odbora Hrvatskog kickboxing saveza:
Igor Bezjak


Na svjetskom kupu "Austrian Classics 2010", kao i svake godine, po posebnom pozivu, sudjelovali su i hrvatski kickboxing suci: Kristian Benac iz Kastva, Danijela Bukvić iz Karlovca, Boris Pavičić iz Benkovca, Kristina Pilko iz Rijeke, Antonio Skladany iz Rijeke.

Hrvatski suci, kao i uvijek, zapaženi u svom vrlo kvalitetnom radu, bili su voditelji borilišta, a sudili su i finalne borbe svjetskog kupa te one posebno delikatne - finala Top Ten Superstar (bivši Grand Champion) u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kvaliteta hrvatskih sudaca potvrđena je i pozivom Austrijskog kickboxing saveza da isti suci dođu suditi i Austrijsko državno prvenstvo 1. i 2. svibnja.

Romeo Deša, u svojstvu WAKO dužnosnika u suradnji s njemačkim kolegicom Antje Schorn, vodili su cjelokupno natjecanje, a tehničku pripremu odradio je Njemac Jens Walbersdorf.







Post je objavljen 20.04.2010. u 23:59 sati.