Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/a24e

Marketing

Inox ograda na galeriji

Pozdrav svima, evo nakon dužeg vremena jedan pravi sočni post koji će pretpostavljam mnoge zanimati. Dakle kao što sam najavio i obećao slijedi jedan post o inox ogradi na našoj (maloj) galeriji.
Gotovo u centru cijele kuće imamo malu galeriju koja je otvorena iznad dnevnog boravka a gleda prema blagovaoni. Ta galerija je na neki način centar u kući i ona se zapravo vidi skoro iz svih dijelova stambenog prostora. Isto tako, kako su na cijeloj kući izvana a i iznutra prisutne razne oble površine tako je i ta galerija slijedila tu "filozofiju" pa je ona isto zaobljena nešto kao slovo S.
I tako, kako mi gradimo tu našu kuću po "hrvatski" znači malo-po-malo/financije došla je na red i ta ograda tako da se može polako osvajati gornji kat u kući.
Moja bolja polovica (ne kužim zakaj bolja, ali ajde to se tako kaže) i ja smo jednog dana shvatili da ta ograda mora biti i puno više od samo ograde. Stvar je u tome da uvijek kad je netko "novi" ušao u našu kuću prvo mu je pogled skrenuo gore na tu zaobljenu galeriju. Hoću reći, moja žena i ja smo shvatili da ta ograda mora biti - "nešto", ili da kažem - "nešto posebno".
I tako, sljedeći tu činjenicu malo smo pretraživali Internet da bi bolje vizualizirali svoje želje i našli druge primjere koji su nam se svidjeli. Bilo je tu ideja sa sajlama i raznih drugih rješenja no svako takvo rješenje je postajalo vizualno premasivno, prekomplicirano ili nešto treće. Ono što je od svih ideja preživjelo - to smo i napravili.
Da sad odmah odgovorim na vaša pitanja - zašto su šipke vodoravne, eto zato jer se nama tako više sviđa a ograda je vizualno lakša. Ispravno bi bilo da su šipke okomite zbog djece da im ne padne na pamet penjanje, no nama se to jednostavno nije sviđalo a naša djeca ipak znaju što se ne smije.

Tko će to napraviti - ali stvarno - napraviti?!

S obzirom da smo ga prilično zakomplicirali s tim oblinama, gdje naći majstora koji će nam to napraviti kako smo zamislili? Jer, tu ne smije biti greške, ako to ne ispadne svinuto kako treba dobiti ćemo - vizualnu pljusku!
Danas inox rade mnogi i ja mogu reći da sam vidio dosta ograda i nisu sve baš ispale sjajno. Znači, ovdje majstor mora biti netko tko to zaista može napraviti kako treba pa smo se dali u potragu za takvim. Mnogi majstori kad se radi o savijanju ograde to ne rade sami nego savijanje daju negdje nekome da im to napravi (kako se kaže) iz usluge. Mi smo išli za tim da bi to u našem slučaju mogla biti igra pokvarenog telefona, jer samo onaj tko će to sve skupa i montirati mislim da može i treba to sam i saviti. Znači, tražimo nekog tko ima svoj stroj za savijanje. E tu su otpali već mnogi. Naravno, svaka priča ima sretan kraj pa smo eto našli nekog za koga smo vjerovali (a na kraju je tako i bilo) da će to napraviti zbilja onako kako treba.

Ajmo sad malo na tehnički dio...


Na slici lijevo je tzv. šablona, odnosno "uzimanje" krivulje, pretpostavljam da je svima jasno da puno toga ovisi o ovome. I sad odmah da još jednom spomenem zašto je važno da isti majstor ima i svoj stroj za savijanje. Sad bi ta šablona u nekom drugom slučaju trebala ići u drugu radionu na savijanje kod nekog drugog majstora koji nije ni vidio gdje će to biti ugrađeno...
Desno su stupovi, kad sam ih vidio već sam znao da će priča imati sretan kraj...
Spojevi su minimalno vareni i kasnije se varovi zapravo i ne vide. Mjesta gdje su varovi kad su na vidljivom dijelu mogu se obraditi potpuno tako da se spoj uopće ne može primijetiti. Na slici desno se vidi kako se var polira.

I to bi bilo - to

Mi smo dobili ogradu kakvu smo htjeli, ispala je baš onako kako smo i zamislili a ja ne mogu drugo nego preporučiti ovog majstora za sve takve i slične radove. Osim što radi inox već dugo, čini mi se da sam čuo da tvrtka postoji i preko 20 godina, isti majstor radi i druge vrste ograda, npr. kovane i sl. Rade i aluminijsku stolariju, drvo-aluminij i sve vrste radova u građevinarstvu sa metalom. Npr. okapnice i sl. Odsad nadalje u lijevom stupcu će biti kontakt email, ako trebate inox ili bravariju ne gubite vrijeme na potragu sad znate kome se možete obratiti.


Post je objavljen 22.04.2010. u 11:05 sati.