Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljetopis

Marketing

Meni je super kako u današnjoj civilizaciji svi totalno nekritički prihvaćaju ideologiju relativizma, i spremni su u ime neke 'tolerancije' i 'slobode govora' javno spaliti bilo koga tko se usudi reći da se radi o ideologiji. Jer su oni tolerantni i spremni braniti svačije pravo na slobodu mišljenja.
Osim onih koji ne misle kao oni.
Osim onih koji tvrde da sloboda mišljenja ne postoji.

Druga stvar koja mi je super je podjela na političku 'ljevicu' i 'desnicu'. Na 'liberale' i 'konzervativce'. Samo što se danas sve svodi na to da postoje oni koji smatraju kako imaju pravo raditi što hoće i oni koji misle da civilizacija ipak zahtijeva poštivanje određenih pravila.
Oni prvi sebe automatski proglašavaju liberalnima, a one druge konzervativnima. I konzervativizam je postao najnegativniji pridjeva za svakoga koga želimo diskreditirati.
A tko god dođe do vlasti odmah poduzima sve što može kako bi sebe zaštitio i zadržao vlast, i uopće se ne pita je li njegova politika 'lijeva' ili 'desna'. On samo hoće vlast, čast i bogatstvo.

Treća stvar koja mi je super je koliko je današnja civilizacija obilježena lijenošću. Huizinga u 'Jeseni srednjega vijeka' objašnjava kako je srednji vijek obilježen ohološću, i kako je bez tog podatka teško shvatiti motivaciju svih političkih i društvenih čimbenika tog vremena. Za razumijevanje današnjeg svijeta, dovoljno je uzeti u obzir beskrajnu lijenost. Lijenost gledanja televizije. Lijenost trivijalizacije školstva. Lijenost jalove birtijaške politike. Lijenost neodgojene djece. Lijenost inzistiranja na svojim 'pravima' i vještog zanemarivanja bilo kakvog spomena eventualnih obaveza, kako prema svojoj familiji, tako i prema svom narodu ili svojoj civilizaciji.
Kennedy je rekao kako ne treba pitati što moja zemlja može učiniti za mene nego što ja mogu učiniti za nju, pa su ga ustrijelili i stvorili svijet u kojem ta izjava djeluje beskrajno smiješno.

Koliko još uopće ima ljudi koji ponosni na to što su Hrvati?

Post je objavljen 15.04.2010. u 11:07 sati.