Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dalmata

Marketing

ISPOVID JEDNOG RACUNALNOG OVISNIKA :)

Stanen nako pa pitan sam sebe......ma di sve ovo vodi? Jema li ovemu ludilu kraja? Prica je pocela prije puno punoooooo godin kad san dovuka doma prvo racunalo sa onin lipin Windowsima 3.1(e sad znate kad je to bilo) a istini za volju nisan njanci zna kako ga upalit a kamo li išta na njemu radit.A pošto san po prirodi tvrdoglav ka mazga i cega se capan ne puštan tako lako ,capa san se ja i ove novotarije........Ma ne da san utuca vrimena i vrimena na njemu dok nisan capa sve finese koje su bile potribne za cackat nego san se dobro infeta (zarazija ) odma na prvu .Da zarazija......svitu moj ni jedna boleština ne capaje tako brzo i toliko dugo ne drži ka ova a zove se RACUNALO oli ti ga popularnije PC.O ucinku na takuin (novcanik,lisnicu-ovo u zagradama je pojašnjenje gospodi sa sjevera koja baš i nerazumu svaku našu ric)da i ne govorin.......uvik nike novotarije,nadogradnje ovega pa onega....pa novi programi,pa novi operativni sustavi ......pa sad aj ti to sve prati .......ma nima šanse ......
Evo ovo je samo jedan mali primjer kako to izgleda kod mene samo na racunalnon periferiji i pomocnin nazovimo ih potrepštinama.......Prije nekoliko godin pojavile su se prve flash memorije oli ti ga kako ih mi zovemo stikovi (flash memory stick)......i falin te Bože odma je to tribalo kupit ,jerbo triba to coviku ka kruh svagdašnji :))))).......to je bija ovi Kingmax od 250 mb....e je dobro ste procitali od cilih 250 megabajta prostora......da prostora hahahaha

kingmax


Normalno ka i sve ostalo ca je vezano za ovu kašetu o racunala ni ovo ni ostalo na tomen vengo je nakon malo vrimena izašla novotarija .....ekola tribalo je odma vazest novoga i to ovega od 2 GB......sad se covik odma komodnije osjeca,jerbo more cila 2 GB nosat naokolo sa sebon......je je a ca je covik bez USB STIKA ? Ovi Apacher se nije loš pokaza pa ga cak i danas diko s vrimena na vrime koristin iako na njega nemore stat neg ono ca radin u tekstualnom formatu.....a i di koja grafika.

apacher 2gb


E a tribalo je malo mislit na to da se nedaj Bože isti nebi ruvina (razbija) pa se tražilo i našlo ovega Crosairovog flash voyagera koji je obložen gumon pa ga moš bacat koliko te volja a nece se slomit ,a usput podigla se malo i kolicina memorije koja se mogla nosat naokolo......sad je to bilo 8 GB....i blago receno to je bilo sasvim dovoljno za zadovoljit potribe ovakvog racunalnog pacijenta.

crosair 8gb


I sad da vi meni nebi mislili da san ja sta na ovome ......evo ga novi od prije nekoliko dana ......Apacher 16 GB......ne da je dovoljan nego je trenutno taman po miri :)))) e znan da se pitate jesan li ja normalan......jerbo to isto pitanje postavljan sam sebi :D

apacher 16gb


E ma bravo da vrag nebi mirova i da nebi ostalo sve na flash memorijama ,a i naucija san na dva tvrda diska u svakom racunalu koji koristin......znate ono radi cuvanja podataka i zaštite od možebitnih rušenja sistema......a pošto je u pogonu uz 2 stolna racunala i laptop koji nema 2 HDD tribalo je nabavit i jedan 2,5“ HDD Apacher od 500 GB jerbo je taman po miri moga freakovskog mažinanja po racunalima....ma mislija san se odma pribacit na onaj od terabajta ali su mi još nekako gabaritno veliki pa san se trenutno zadovolija i sa ovin.

apacher 500gb


E bravo pošto je tema ovega posta racunalna periferija za racunalne ovisnike evo malo nastavka na istu temu. Nemorete bit totalni ovisnici o racunalima ako u isto vrime niste i ovisnik o internetu.....jerbo jedno bez drugoga ne ide ,a da ide onda to nije ona prava ovisnost :D E a kad ste na netu triba i laprdat svolim glasicem sa stanovitin društvon,jer kako bi se ono reklo davno smo odustali od pisanog chata......jerbo a kako tipkat chat u isto vrime i nešto zajedno s nekim radit online na nekom serveru ,nikako jelte....e onda se triba prilagodit voice chatu i za to imat dodatnu opremu pošto onaj integrirani zvuk na maticnim plocama u pravilu ne zadovoljava naše potribe.E u tu svrhu vec godinama koristin ovu 24 bitnu externu Creative labs sound blaster karticu ....koja po svojin osobinama sasvim dobro zadovoljava moje potribe.

zvuk


Uz gore spomenutu zvucni karticu triba jemat i primjeren head set ....oli ti ga slušalice sa mikrofonon.....e tih san prominija i prominija dok napokon nisan naša ono šta mi odgovara.Ja san po jednon stvari malo specificna biljka-jednostavno ne trpin ništa na timenu ( u onoj vojsci san jema samo takih problema jerbo nisan nikad tija kapu nosit na glavi,aj dobro bilo je to malo više i iz politicke opredjeljenosti radi one crvene zvizde ali to je opet neka druga tema) kad mi je nešto nakaceno na glavušu priko timena onda mi posli po ure utrne cilo time ..........e da vidite moga veselja kas san napokon nabasa na ovi Logitechov head set koji se kaci odizad /priko zadnje strane glavuše......ma svitu moj koja milina nimate pima,mogu ih držat po 5 uri a i ne osjetit da su na meni ......mikrofon i zvucnici jemaju samo takve karakteristike tako da san se na prvu zalipija za ovo cudo i vec san satra 2 komada ,a uz ovi ca trenutno koristin jeman i jedan u rizervi jerbo nedaj bože da riknu a ja niman rezervu .....ajme.Sluše su dobre,digitalne a imaju i jedan lipi USB adapter.

slušalice


Nije da sad reklamiran namjerno Logitech ka firmu koja je uspila zadovoljit sve moje ovisnicke potribe ali je tako....šta god san tražija uvik san nalazija upravo kod njih ono šta je taman po mojon miri.Pa tako i miša .....e miš je posebna prica ....da prica.....e daj podloge koje u pravilu smetaju ,e ovi nevalja radi toga i toga ,pa ovi navalja opetradi necega drugoga ......a pošto ja provodin sate i sate sa mišen u ruci tražija san ono nešto šta ce ergonomski zadovoljit toliko dugo korištenje,to jest da mi ne zamara ovu moju rucerdu ......a opet triba je i malo precizniji proizvod koji more udovoljit potribama manijakalnog online gamera koji se navuka na FPS igre..... e to se pojavila ova bebica od Logitech G5 miša......ma malo je rec da je dobar.....

miš


Ako se slucajno pitate a šta to more bit toliko dobro na jednome mišu da covika toliko oduševi i da je covik spreman ispalit iz takuina 600 kuna za isti evo van odgovora.Ka i uvik slike govoru više od rici. Uz to šta je laserski i ne triba ispod sebe jemat nikakve podloške a more se koristit na gotovo svin podlogama tu je i onaj dio o balansu .Vidite na gornjoj slici uz miša je jedna kutijica sa nekin utegicima......e lipi moji toj je to.......evo to je ta kutijica.

utezi


Kad okrenete miša s donje strane jema jedan utor oli bolje receno buža u koju se ništo utiraje( e falinte Bože a za šta ce buža drugo i bit neg da se u nju nešto utiraje ka i u svaku drugu bužu...to je buži prirodna osobina jelte :)))))) )Kliknete lipo na botunic kraj buže i onda iznutra izleti nosac utega.......

miš dno


U taj nosac utega umetnu se oni maliutezici iz one kutijice i to po miri koja vama triba.....u stvari miša morete lipo izbalansirat po svojon ruci ....da ono ne laprda bezosjecajno po podlozi ......ma oni ko ovo nije prova ne more virovat kako je to dobro i koje je to olakšanje kad ocutite miša koji kada jema dušu.

miš dno


Uz sve ove lipote ca jema ovi miš na sebi tu je i posebno oblikovan kabel ......prije san uvik jema problema sa onin gumenin kabelima.....em bi zapinjali iza police na kojon stoji miš i tipkovnica em bi se zgulili o velkoga trljanja po kantunu iste police......a ovi kabel je lipo pletena izvedba i nima šanse da van zapne oli se zguli........ma znan da ce te sad rec šta san zapeja na kabel kad jema samo takvih bezicnih miševa ......e lipi moji oni momenat kad se istroši baterija a vi ste u akciji ,e onda bi ja iskocija iz kože...oce rec isprovano više bezicnih ali ne nisu za mene i stolno racunalo.....ta kombinacija igra jedino sa laptopon.

miš kabel


Evo još jednoga primjerka Logitechove tehnologije koja je zadovoljila moje gamersko ludilo .Dosadilo mi je svako malo minjat tipkovnice ,koje su istini za volju potrošni materijal ,i kupovat nove.....e sad da vama nebi bilo cudno zašto san ja tako cesto minja tipkovnice kad vi morete sa jednon priživit više racunala.......e lipi moji onaj ko nije FPS gamer taj to nemore ni znat :D a ko more odolit a ne omlatit po tipkovnici kad vas ubiju u igri a? A ja san dovoljno eksplozivan po tom pitanju i onda ekola svako malo bi tipke uletile oli se deštrigale ..... a ova lipotica Logitechova G11 je izdržljiva po tom pitanju....pritrpila je bidna do sada bubaca i bubaca a nije popustila........mogu rec da mirita onih 800 kuna ca san svojevrimeno ispljunija za nju.

tipkovnica


Bit gamer a nemat joystick (palicu uživalicu lol) je isto ka bit kuvar a nemat tece i lonce....jednostavno jedno bez drugoga ne ide ......jerbo triba s vrimena na vrime malo i letat sa helikopteron oli aeroplanon .....a onda jemat istoga a ne cutit ga u ruci i nemat na njemu mali miljun opcija je isto kada ste nedoreceni ........opet je tu uskocija Logitech sa ovin Force 3D pro.....i mogu van rec da mirita onaj pro/profesional nastavak u imenu.......a i cijena mu je profesionalna lol.

palica


To van je bija moj mali sažeti osvrt na racunalnu periferiju koju ja kao –evo priznajen- racunalni ovisnik - koristin . Ovo ja bila ka moja ispovid jedno ovisnika za upozorenje svima onima koji ce danas sutra krenit istin stopama racunalne ovisnosti ......... je da nas smatraju freakovima i da su vec pocele po svitu osnivat se klinike za vake ka ja ali opet s druge strane nemore se kontra tehnološkog napretka.....a mi ......e mi smo kako ono kažu kolateralne žrtve. :)))))


Post je objavljen 14.04.2010. u 13:45 sati.