Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegy

Marketing

Uskrsne dvojbe

S obzirom na ovaj moj post kao i na prethodni koji je bio pred Božić, ispada da pišem samo za blagdane. A dobro, bolje i to nego ništa. sretan

U nekim svojim emocionalno-moralnim dvojbama i vama kao i sebi postavljam neka pitanja:
- je li bolje biti pošten, iskren i pravedan čak i kad nekome tko baš ni malo nije zagrebao ispod površine to ponašanje izgleda rezervirano ili samodopadno, ili je bolje biti ljubazan, uvijek raspoložen i nasmiješen, popustljiv u svakoj prigodi, društven i dostupan prema svim očekivanjima, a pri tom istovremeno i dvoličan u želji da se svidiš svima, čak i onda kad si samom svojom pojavom i osobnošću od nekoga "osuđen" na zavist što god učinio ili rekao?
- je li bolje s nekim s kim bi po svim zakonima fizike, kemije i matematike trebao biti barem na "dobar dan" ili "kako si?", radi već spomenute zavisti prekinuti svaku komunikaciju ili je bolje reda radi održavati usiljene razgovore od kojih se osjećaš loše nadajući se da će jednoga dana samo od sebe doći ono stanje "sve je u redu"?
- treba li u vjerskom smislu svoju vrlinu smatrati manom u onom trenutku kada ona nekome ide na živce i kada se netko radi te vrline osjeća ugrožen radi vlastitih slabosti i kompleksa?

Bez obzira što meni ili sebi samima odgovorili, sretan vam Uskrs. sretan


Post je objavljen 02.04.2010. u 13:05 sati.