Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Još jedna uskrsna čestitka predsjednika Josipovića

Evo, naš bilateralni susret stvarno daje dobre rezultate!

Susret na vrhu! S kravatom!!!

"Svim kršćanskim vjernicima u Hrvatskoj srdačno čestitam Uskrs, najveći kršćanski blagdan! Neka ovaj veliki blagdan svim vjernicima bude poticaj da se u duhu iskrene brige za bližnje i dalje zauzimaju za promicanje vrijednosti koje oplemenjuju naš društveni život i zajednička nastojanja, posebice za mir, dostojanstvo osobe, toleranciju, solidarnost i socijalnu pravdu. Sretan Uskrs! - piše u predsjednikovoj čestitki."

Lijepo! Hvala! Sretan Uskrs i Vama, predsjedniče!

Dok iz čestitke premijerke Jadranke Kosor zrači još duhovnija terminologija:

"Pred nama je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, koji nas uči da se hrabrije i spremnije suočimo sa svakodnevicom. Obasjani uskrsnom svjetlošću, osnaženi ljubavlju koja je pobijedila na križu, ustrajat ćemo u borbi protiv svih zala današnjice. Neka nam Uskrs bude poticaj da činimo dobro drugima, iskreno se pridržavajući temeljnih kršćanskih vrednota koje oplemenjuju naš život, kaže se u čestitki premijerke Kosor."

Sviđa mi se što spominje uskrsnu svjetlost, ljubav, križ (!) i borbu protiv zla. A najljepša i najpoticajnija mi je njena zadnja rečenica!

Doista je to i više nego potrebno, i po mogućnosti, ne samo riječima!

Hrvatska, sretan Uskrs! Dosta je bilo križnih puteva!

Državne uskrsne čestitke

ps. (2.4) A evo i česitki predsjedniku od strane Crkve, baš mi je nekako drago...

Uskrsna čestitka kardinala Bozanića dr. Josipoviću

Neka se darom Krista Uskrsloga u našoj Domovini učvrsti istina i pravda, mir i solidarnost na dobrobit hrvatskih građana


Zagreb, (IKA) – Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je Uskrs predsjedniku Republike Hrvatske dr. Ivi Josipoviću. „Zahvaljujem Vam na čestitkama, koje ste prigodom Uskrsa uputili meni osobno te svećenicima, redovničkim zajednicama i svim katoličkim vjernicima u Zagrebačkoj nadbiskupiji. U Kristovu uskrsnuću ostvario se spasenjski plan s čovjekom stvorenim na sliku Božju. Nastavljajući zadaću koju joj je Krist povjerio Crkva moli za spasenje svih ljudi, a svojim služenjem trajno naviješta istinu o Božjoj ljubavi, koja obuhvaća sve ljude i koja je jedina sposobna promijeniti svijet. Razmatrajući otajstva muke, smrti i uskrsnuća Gospodinova, mi vjernici molimo i za državne poglavare da se svojim služenjem zauzimaju za mir i slobodu svih ljudi. Neka se darom Krista Uskrsloga u našoj Domovini učvrsti istina i pravda, mir i solidarnost na dobrobit hrvatskih građana. Poštovani gospodine Predsjedniče, dopustite da Vama i Vašim cijenjenim suradnicima zaželim puno uskrsne radosti te obilje Božje pomoći u vršenju odgovornih dužnosti na dobrobit svih građana Republike Hrvatske", napisao je kardinal u čestitki.

02.04.2010 | 13:55 | IKA V - 120954/4

Uskrsna čestitka predsjednika HBK predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću

Poruka Uskrsa je da svim izazovima, ma kako teški bili, treba pristupati s nadom da se iz svake situacije, ma kako se činila bezizlaznom, može izaći s pozitivnim rješenjima


Đakovo, (IKA) – Predsjednik HBK đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić čestitao je uskrsne blagdane predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću, zahvalivši mu za njegovu čestitku. U čestitki, koju je objavio Tiskovni ured HBK, stoji:
"Uskrsnuće Isusa Krista temeljna je istina naše vjere i stoga najveći blagdan u godini. Toga se dana spominjemo Kristove pobjede nad smrću, nad tom neminovnom stvarnošću svakoga ljudskog bića na koju se čovjek nikako ne može naviknuti ma koliko ona bila neizbježna i sveprisutna. Kristovo uskrsnuće je stoga izvor naše vjere u vječni život i ujedno neprevarljive nade u ovozemnom životu. Uskrsnuće je nama vjernicima i veliki podsjetnik da naš život ima neprocjenjivu vrijednost i da nije svejedno kako i prema kojim mjerilima živimo. Zato je slavlje Uskrsa svima nama snažan poticaj da iz dana u dan postajemo bolji i plemenitiji ljudi koji će u svojoj zajednici biti prepoznati po solidarnosti, međusobnom poštivanju i pomaganju, zauzetosti za dobro bližnjega i društva u cjelini.
Uz to ovih smo dana duboko razmatrali i sve ono što je prethodilo uskrsnuću, a to su muka i smrt Isusa Krista. U svjetlu toga otajstva promatramo i mnoge izazove i nedaće kojima je opterećen naš sadašnji trenutak. Poruka Uskrsa je da svim izazovima, ma kako teški bili, treba pristupati s nadom da se iz svake situacije, ma kako se činila bezizlaznom, može izaći s pozitivnim rješenjima. Molim Gospodina da upravo takav pristup prevlada danas u našoj Domovini u rješavanju svih problema kojima smo izloženi.
U svjetlu tih promišljanja, poštovani gospodine Predsjedniče želim Vama, Vašoj poštovanoj obitelji i svim Vašim cijenjenim suradnicima sretan i radostan Uskrs i da Vas Božji blagoslov svakodnevno prati i nadahnjuje u vršenju Vaše odgovorne i časne službe na dobro svih u našoj domovini Hrvatskoj."


Post je objavljen 02.04.2010. u 22:00 sati.