Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/rockyzone

Marketing

Edgar Allan Poe PRAVI 'Rocky'?

Allan Poe, pisac, književnik, pjesnik i šta ti ja znam šta već sve ne… Većina bi ga se trebala sjećat iz srednjoškolskih lektira, (ako ste ih uopće čitali :) Uglavnom da prijeđem na temu, sigurno se pitate kakve li povezanost između ova dva lika, e pa velike! Prvo obojica su iz istog grad, Philadelphie u kojoj su živjeli, a u kojoj su i danas sinonimi i ikone! Iako je Rocky doduše izmišljeni lik, Sly je ipak jedno vrijeme živio u Philadelphiji, pa se i za njega može reći da je kao i Poe vječni stanovnik tog Američkog grada! Također Sly prije nego što je napisao Rockya, a to malo ljudi zna, pročitao gotovo sve knjige od Poea, uz to on mu je i danas najdraži pisac… Tako da gledano sa te strane Rocky sigurno nije isključivo produkt njegove mašte, već je on bio utjecaj od onoga ranije što mu se događalo u životu! Što je i sam više puta znao spomenuti kako je to za njega bilo vrlo depresivno vrijeme, pa ga je i privuklo to neraspoloženje kod Poa, što se kasnije vjerovatno jednim djelom i reflektiralo u liku 'Rocky'. Pogotovo se to može reći za prvi dio, koji je dosta mračan i na trenutke depresivan film!
I još jedna zanimljivost koju isto tako malo tko zna, Poe je opisan u školi Virginia kao odličan trkač, plivač i bokser, i što onda drugo nakon toga reći nego: Yo, My name is Edgara Alan Poe, how you doin'? :)
Usput kad smo već kod Poea, Stallone još ništa ne zna kada počinje snimanje! Naravno da ne bi bilo zabune on bi samo režirao! 'Pa neću valjda ja glumit Poea, na šta bi to ličilo! Jednostavno ne bi išlo, angažirat ću nekog mlađeg glumca. Ali ja ću to kad-tad snimiti.' Rekao je Sly.

Post je objavljen 26.03.2010. u 17:50 sati.