Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lajavakuja

Marketing

republika tijesto

već sam pisala o temu kak ja tu v kvartu ničeg nemam osim kladionica (pet njih na pedeset metara), žderače (pet njih na sto metara) a sve isti gazda todor, par dućana s cipelama (valjda da moremo hodati od klade do žderače), al ono kaj brine je da su se u mesec dana otvorile i dve pekarnice. malo dalje, nekih tristo metara još dve, pa malo dalje još tri. uglavnom, uz sve te visokofrekventne emisije o zdravoj hrani na telki i člankima v novinama eto ti na sve strane kvasac revolucije. već u ranu zoru morete videti i decu i starce kak žvačeju mini pice, pa neke kifle, pa one masnoslasne fornete, pa slance, pa hrenovke u lisnatom tijestu. ono zdravo da zdravije nemre biti. uđete u tramvaj i željudec vam se diže od čudnog mirisa nečeg što očito sve to tijesto diže, a jadnu stoku sitnog zuba prije ili kasnije bu spustilo.
a sad općenito o žderači na cesti. kad pogledate malo ove filmske zvijezde u dalekoj nam dosadnoj Americi, više manje furt v rukama imaju kavu za s nogu ili neki bezalkoholni ali gazirani i u konačnici nezdravi napitak. pa eto ti ga, postali smo Amerika. meni grdo to gledati kak neki curetak lepo oblečen hoda i jede hrenovku dok joj se senf cijedi po bradi. ili kakvog stričeka kaj navlači one mini slance pa žvače, žvače otvorenih ustiju dok mu se geba okreće u ritmu ražvakanog slanca. meni to grdo jako. a smrad onih mini pica prostire se i periferijom i centrom. nije to više onaj miris kakav je nekad bil u Klari na Cvjetnom di smo kupovali vruće hrskave lizike i onda ošli prekput popit u Prehrani vruću kolu. znam da je to ubitačna kombinacija, al lizike su bile hrskave, a sad više ništ nije hrskavo osim valjda žohara u spomenutim dućanima.
i kaj je najgadnije, primijetila sam kak se smrad smoga i ispušnih automobilskih plinova izuzetno dobro miješa s tzv. mirisom koji izlazi iz tih svih pekarnica. ono fakat ak živiš u gradu moraš otić negdje do pripizdine da osjetiš malo proljetnog uzduha
znam ja zapravo razlog svega toga, al čekam da sazriju uvjeti, da se tijesto fakat digne

Post je objavljen 26.03.2010. u 09:23 sati.