Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Salko Zildžić ponovno svjetski prvak






Kao što ste mogli vidjeti - ekspresno je Salko Zildžić osvojio upražnjenu titulu WAKO Pro Svjetskog prvaka u low kicku -85,1 kg, koju je napustio Ivan Strugar (CG) prešavši u težu kategoriju.

A sve se to odigralo u Zenici, u subotu 20. ožujka, u prekrasnoj novoj dvorani, zeničkoj "Areni", a u čast proslave grada Zenice. Prisutnih oko 5000 gledatelja u zeničkoj "Areni" gledali su spektakularnu "Noć šampiona" uz vrhunski laserski light show, a koju je na koncu začinio Salko Zidžić, izvanrednim nokaut udarcem.

"Hvala svima na velikoj podršci. Ovo je moj poklon gradu Zenici na njen rođendan. Uistinu sam sretan što je pojas ponovo u mom vlasništvu. Ujedno se nadam da će tu i ostati dugi niz godina", kazao je svjetski prvak Salko Zildžić.





Sve uvodne i predborbe odigrale su se u low kicku, 3x3 min.

U uvodnim borbama snage su odmjerili:
Asim Selimović (Tuzla) - Sadam Stupar (Zenica) -81 kg, 0:3
Damir Arnaut (Tuzla) - Semir Musić (Ilidža) -63 kg, 0:3
Semir Delić (Tuzla) - Harbin Xheladini (Makedonija) -57 kg, 3:0 (KO 2.r.)

U predborbama nastupili su:

Yunus Altintas (Turska) - Bahrudin Mahmić (Zenica) -81 kg, 0:3

Luka Šimić (Hrvatska) - Džemal Mahmić (Zenica) -81 kg, 2:1
Luka Šimić je u ovoj borbi bio uvjerljivo bolji od bosanskog protivnika. I to cijelu rundu. Snažno, taktički pametno i sigirno, tako da stvarno iznenađuje odluka bosanskog suca.

Nikša Kržić (Hrvatska) - Mesud Selimović (Tuzla) -81 kg, 0:3
Nikša je pokazao odličnu borbu - pogotovo u zadnjoj rundi. Ipak, bosanski borac bio je snažniji i precizniji, mada je Nikša bio puno aktivniji. Na žalost, manje učinkovit. U ovoj borbi za Bosanca su presudile prve dvije runde.

Dario Kordić (Sarajevo) - Igor Emkić (Tuzla) -81 kg, 0:3

Igor Jurković (Hrvatska) - Adis Dadović (Zenica) +91 kg, 3:0 (KO 2.r.)
Preko Bosne, evo Jurkovića ponovno u ringu. Svojevremeno Svjetski prvak, pa pobjednik K1 turnira, Igor Jurković ponovno je u kickboxing vodama i odličnom borbom u Zenici najavio je svoj pohod hrvatskim ringovima. Što se ove borbe tiče, Igor odmah plasira nekoliko high kickova. Odlično kretanje, pravovremeni i učinkoviti napadi dovode do druge runde. Bosanski borac nakoj serije primljenih udaraca još i provocira Igora, koji nimalo potaknut provokacijama, dostojanstveno završava high kickom, pa brojanje Bosancu, pa opet high kick i knock out. Odlična Igorova borba.

U pratnji hrvatskih boraca bili su Saša Božić iz Požege, Igor Ivošević iz Rijeke i Leonardo Komšić iz Poreča.

Službene osobe bile su:
Suci: Zoran Šimurina (Srbija), Romeo Deša (Hrvatska), Veldin Halilović (BiH) i Manuel Pereira (Portugal) te supervizor Zijah Halilović (BiH).


Nova sportska "Arena" u Zenici.


Eto, Bosna slavi svoga šampiona.




Post je objavljen 22.03.2010. u 23:59 sati.