Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/uredjenjekuce

Marketing

Pet glavnih pogrešaka prilikom uređenja doma

Ovdje se nalazi pet pogrešaka koje smo barem jednom učinili kada smo uređivali dom. Posebno se preporučuje svima koji paniraju dekorirati novi stan ili kuću.

Pogreška 1. Sav namještaj je prislonjen uza zid

Jedna od najgorih grešaka koju možete učiniti je da sav namještaj primaknete uza zid. Iako je malim spavaćim sobama postavljanje svog namještaja uza zid jedina opcija, u većim prostorijama poput dnevne sobe ili blagovaonice to bi ipak trebali pokušati izbjeći.
Većina ljudi misli kako će maloj prostoji namještaj do zida učiniti tu prostoriju vizualno većom, no to nije istina. Odmaknite namještaj makar desetak centimetara i biti ćete iznenađeni dobivenom razlikom.Pogreška 2. Potpuno usklađivanje tkanina

Jednake tkanine na krevetu, na prozorima, na jastucima…to baš i nije idealno rješenje za vaš dom zato što će to u konačnici izgledati monotono i dosadno.
Ponekad se isplati poigrati sa različitim teksturama i vrstama tkanine. Kupovina različitih tkanina ne iziskuje uvijek velike financijske izdatke, pa ako sumnjate u sebe i svoj ukus, krenite prvo sa malim stvarima poput jastučića.
Vjerujem da će vas dobro odabrani mali detalj ohrabriti, a vaš će dom u konačnici izgledati kao da ga je uređivao profesionalac.
Pogreška 3. U potpunosti prekriveni zidovi

Ovo je dosta česta i banalna pogreška. Iako nije dobro da nam zidovi zjape prazni, opet ne valja pretjerivati sa dekoriranjem, nego treba ostaviti malo prostora kako bi se naše oči imale gdje odmoriti.

Isto pravilo vrijedi za podove.

Pogreška 4. Previše usklađen namještaj

Iako se sami sebi na prvi pogled činimo mudrima ako uspijemo pronaći sav namještaj koji u potpunosti odgovara jedan drugome, to možda i nije najsretnije rješenje za naše uređenje našeg doma.
Ako želite da vam kuća izgleda kao hotel, onda slobodno zanemarite ovu pogrešku, no ako svoj dom želite urediti originalno i da pri tom odgovara vašoj osobnosti, možete bez imalo straha prodati onaj stolić za kavu koji se potpunosti slaže sa policom za knjige i stolićem za telefon.
Osim razmjene ili prodaje, takav namještaj možete pokušati i vlastoručno promijeniti, na primjer, možete ga pobojati.

Pogreška 5. Noćna mora zvana „biege“

Stotinu biege nijansi u biege sobi – još jedan od pouzdanih način da vašu sobu pretvorite u hotelsku sobu.
Iako je biege zahvalna boja, s njom ipak ne treba pretjerivati. Ako su već zidovi te boje, onda oživite svoju sobom sa šarenim prekrivačem ili nekim sličnim detaljem.Post je objavljen 25.03.2010. u 12:12 sati.