Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Godišnjica

Danas nam je 21. godišnjica braka. Puno? Malo? Tamance. Lijepa brojka. Zrela. A u ova blentava vremena izgleda da je pravo čudo kad dvoje ljudi ostane zajedno toliko ili više godina.

Koja bi riječ najbolje opisala naš brak? Mislim – stabilan. Nisu ga uzdrmale neke tobož-kritične godišnjice, nisu ga uzdrmali problemi. Bilo ih je, nije da nije. I vezanih uz prvobitne poteškoće zbog neimanja djece. I vezanih uz posao, pojedinačni i zajednički. I vezanih uz stan i stanovanje. Isplivali smo svaki put, čvrsto se držeći za ruke i vjerujući jedno drugome.

Boljeg muža nema. Jer ja sam izabrala najboljeg. Takvog sam i zaslužila. On je moj životni oslonac i najbolji prijatelj. Već bi i samim time što me podržavao u bolesti zaslužio titulu najboljeg. A učinio je i čini prekoviše toga.

Postoji li formula za uspješan brak? Uvjerena sam da postoji. Možda nije univerzalna. Možda je nekome pojam uspješnog braka vezan isključivo uz posjedovanje kuće, vikendice, nekoliko auta i debele lisnice. Nama nije. Naša je – ljubav, međusobno poštivanje, kompromis i razgovor.


Post je objavljen 25.03.2010. u 09:29 sati.