Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Zelena lista na izborima za vijeća kotara u Splitu

Osnivanje ZL SplitU Splitu se 18. travnja održavaju izbori za mjesnu samoupravu (vijeća kotara). Iako većina birača te izbore ne doživljava kao važne, pa je 2006. na njih izašlo neki 6-7%, za zelene su ti izbori važni, jer se radi o tijelima načelno bliskim sljudima i njihovim svakodenvim problemima. Ove godine će na tim izborima prvi put sudjelvoati i Zelena lista.

Do jučer (24. ožujka) u ponoć trebalo je predati sve kandidacijske liste. Kako je maloj stranci (a vjerojatno i većoj!) teško prikupiti dovoljno kandidata da popuni sve liste, Zelena lista je sklopila predizbornu koaliciju sa četiri stranke: Akcija hrvatskih umirovljenika (AHU), Splitska stranka umirovljenika (SSU), Stranka umirovljenika (SU) i Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH).

Zahvaljujući tome, jučer oko 14 sati predane su liste kandidata i kandidatkinja za 25 od ukupno 27 gradskih kotara. Supredsjednik Županisjek organizacije Zelene liste za Splitsko-dalmatinsku županiju Lovro Rumora procjenjuje da će koalicija vjerojatno imati veći broj predanih listi od SDPa, HDZ-a i Kerumove Građanske stranke. U šest kotareva, nositelji koalicijske liste su iz Zelene liste.

Rumora upozava da je organizacija bila katastrofalna. Mnogi kotarevi nisu radili, dežurno povjerenstvo bilo je na drugom kraju grada gdje je trebalo otići ovjeriti potpis.

Nadamo se uspjehu! Iskustvo Zagreba, gdje smo u vijećima četvrti 2005.s-2009. imali petero vijećnika, a sada 14, pokazuje da je sudjelovanje u tim tijelima značajno za rast stranke, jer ljudi stiču dragocjeno neposredno političko iskustvo.



Post je objavljen 25.03.2010. u 02:00 sati.