Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/manchesterunited-solskjaer

Marketing

Ferguson: "Parka sam doveo zbog nogometne inteligencije"

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je odbacio tvrdnje kako je južnokorejskog reprezentativca Ji-Sung Parka kupio samo kako bi povećao prodaju suvenira na Dalekom Istoku.

Park je stigao u United 2005. godine iz PSV-a za 4,5 milijuna eura, a mnogi su u prvom trenutku, pa i dugo nakon toga, smatrali kako je taj transfer obavljen radi marketinga, a ne radi nogometnih razloga.

U posljednje dvije godine Park je utišao sve kritičare, a ponovno je bio ključan u pobjedi protiv Liverpoola, u kojoj je postigao pobjednički gol i, kao i uvijek, vrijedno radio cijelu utakmicu.

Park je ove sezone postao jako važan član momčadi Alexa Fergusona, a iako mu je jučerašnji gol bio tek treći u sezoni, i prethodna dva su stigla u važnim utakmicama protiv Arsenala i Milana.

Ferguson tvrdi kako je Parka doveo iz PSV-a jer je prepoznao njegovu nogometnu inteligenciju, koja dolazi do izražaja posljednjih tjedana. Jučer je igrao u veznom redu pored Michaela Carricka i Darrena Fletchera, a usput je pomagao i Wayneu Rooneyu u napadu, dok je protiv Milana u potpunosti zasjenio Andrea Pirla.

"Ne slažem se da je Park doveden zbog prodaje majica. Kada sam ga 2005. godine gledao u polufinalnoj utakmici Lige prvaka u dresu PSV-a, pomislio sam kako je to igrač koji poznaje nogomet. On je inteligentan i discipliniran i može igrati na različitim pozicijama. O tome nisam imao nikakvih dvojbi. Neki će uvijek govoriti o stvarima poput prodaje majica, ali to bi se moglo govoriti o svakom igraču kojeg dovedete." rekao je Ferguson.


Post je objavljen 24.03.2010. u 15:15 sati.