Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uredjenjekuce

Marketing

Prednosti eco friendly namještaja

Ljudi su sve više i više svjesni brige koju moraju posvetiti zaštiti okoliša, te se radi toga povećava potreba za proizvodnjom ekološki prihvatljivih proizvoda. Takav trend je zahvatio i proizvodnju namještaja.

U današnje vrijeme se sve više javlja potreba za što većom informiranosti kupaca kada je u pitanju nabava namještaja. I to je sasvim u redu – na kraju krajeva, eco friendly namještaj se proizvodi od neotrovnih i obnovljivih materijala, a osim toga nudi i mnoštvo drugih prednosti.



Takav namještaj je bezopasan za vaše zdravlje – u današnje vrijeme je briga o zdravlju na prvom mjestu, i teško da biste se odlučili za trendy komad namještaja ako bi znali da je on načinjen od štetnih materijala te bi takav mogao ugroziti zdravlje vas ili vaših ukućana. Namještaj koji u sebi sadrži toksične supstance također može utjecati i na kvalitetu zraka u prostoriji gdje se nalazi.

Proizvodnja ovakvog namještaja nema negativnih posljedica na naš okoliš. Iako je eko namještaj prvenstveno načinjen od drveta, sigurno ćete pomisliti kako se radi toga uništavaju velike količine šuma i drvene građe, no to ovdje nije slučaj. Namještaj se proizvodi od drveta koji se uzgaja samo za tu namjenu. Kako se staro drveće siječe, tako se istovremeno pošumljava. Također, umjesto klasičnog drveta, za proizvodnju se često koristi i bambus za zato što raste veoma brzo.

Kupovanjem ekološki prihvatljivih proizvoda sprečavate nepotrebno krčenje šuma, te na taj način smanjujete trend globalnog zatopljenja. Možda vam se čini da to i nije puno, no kada se veća količina zbroji na globalnom nivou, tada su ti rezultati značajni.




U posljednjih nekoliko godina povećava se trend eco friendly proizvođača i na našim prostorima, iako bi njihovu prisutnost trebalo malo više medijski popratiti. Osim medijske zapostavljenosti, ovakvi proizvodi još uvijek imaju relativno visoku cijenu za naše standarde (u odnosu na loše kvalitetni, uvezeni namještaj koji se proizvodi u EU), pa bi im se ta činjenica mogla pripisati na lošu stranu.

Najvažnije od svega je to da sve više postajemo svjesni činjenice kako je zaštita okoliša veoma važna, a naši postupci uvelike utječu na to da li ćemo taj okoliš sačuvati za dolazeće generacije ili ne. Eco friendly namještaj nije tek puki hir ili modni trend, to je sigurna karta za budućnost i za nas, a i za našu djecu.


Post je objavljen 22.03.2010. u 12:56 sati.