Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fvkmlnovosti

Marketing

DVD KLADARE OVE GODINE OBILJEŽAVA 80. GODIŠNJICU RADA

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml

KLADARE: Vatrogasci DVD Kladare održali su 6. 3. 2010. osamdesetu po redu Godišnju izvještajnu skupštinu u ,novom još nedovršenom, Vatrogasnom domu. Prisutne je pozdravio predsjednik Željko Šubić i pritom naglasio goste; Zdravka Dijakovića, dožupana Virovitičko-podravske županije, Mirka Pavlekovića, predsjednika Općinskog vijeća Pitomača, Nevena Milanovića, tajnika i predstavnika Vatrogasne zajednice županije, Danijel Tambolaša, predsjednika NK Kladare, predstavnike Dobrovoljnih vatrogasnih društava Otrovanca, Pitomače, Velike Črešnjevice, Dinjevca, Turnašice, počasnog člana Marijana Zlatara i najstarije članove DVD-a; Antuna Špiranca, Ivana Herenta i Petra Špiranca. Izvještaje o radu i plan rada za 2010. godinu, podnio je zapovjednik Zdravko Fras. Ove godine su (6.6.2010.) organizatori i domaćini Županijskog natjecanja za djecu i mladež. S ekipom ženske i ekipom muške mladeži sudjeluju 14. do 16. 5. 2010. na Državnom natjecanju u Šibeniku. Ekipa ženske mladeži u sastavu: Lea Putnik, Mihaela Šubić, Ivana Mihoković, Mihaela Tambolaš, Marinela Fras, Majda Kodžaga, Lucija Ivanec, Sanda Šokec, Tajana Šokec i Samanta Šubić sudjelovati će na međunarodnom natjecanju mladeži u Sloveniji. Dvije najbolje ekipe mladeži, ženska i muška, za nagradu planiraju poslati 7 dana na more u Vatrogasni kamp mladeži u Fažanu. Krupnu stavku čini dovršenje novog Vatrogasnog doma do osmog mjeseca ove godine. Kruna planiranog je svečano obilježavanje 80. godišnjice rada i postojanja DVD Kladare 15. 8. 2010. na blagdan Velike gospe, zaštitnice sela, vjeruju u dovršenom novom Vatrogasnom domu. Da bi uspjeli očekuju financijsku pomoć najviše od Općine Pitomača, Županije Virovitičko-podravske, Vatrogasne zajednice županije i Hrvatske vatrogasne zajednice, uz ostale donatore.

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml

Mirko Pavleković predsjednik Vijeća Općine Pitomača iznio je da je ponosan na izgradnju i količinu radova izvršenih sa onoliko sredstava koliko je općina Pitomača, uz ostale donatore, mogla izdvojiti. Novo izgrađeni dom služiti će na ponos sela, općine i šire zajednice. Ove godine također će uslijediti izdvajanje iz sredstava komunalne infra strukture, koliko bude moguće. Proslavu 80. godišnjice ima stožerni DVD Kladare i DVD Otrovanec, oba s područja Vatrogasne zajednice Općine Pitomača.

Image Hosted by ImageShack.us
By fvkml

Zdravko Dijaković, dožupan Virovitičko-podravske županije, podsjetio je da je župan Tomislav Tolušić za osamdeset godišnjicu DVD-a Kladare preuzeo čast kumstva i obvezu nabave nove vatrogasne zastave. Naglasilo je da je na novom Vatrogasnom domu napravljeno deset puta više radova u odnosu na vrijednost uloženih sredstava. To govore i izloženi pehari iz 2009. godine i duga tradicija vatrogastva u selu s osiguranom perspektivom rada ove najhumanije organizacije.

Neven Milanović, predstavnik Vatrogasne zajednice županije naglasio je da se Vatrogasna zajednice Općine Pitomača, kao najaktivnija u županiji, bori da ostvarene rezultate u vatrogastvu prate i financijska sredstva. Sve se vrti oko novca kojeg nemamo, a izmjena Zakona o vatrogastvu i pravedniju raspodjelu novca možemo očekivati tek 2012. godine. Općinska sredstava od 200.000,00 jedna pokrivaju hladni pogon. Obnova oprema svima nam je više nego neophodna, jer ni jedno DVD-o nije zakonski opremljeno. U Kladarama je uložen ogroman dobrovoljni rad, kojeg se danas adekvatno ne cijeni. Svi ćemo pomoći da se Dom dovrši do najavljene proslave. pohvalivši mnoštvo prisutne djece i mladeži, rekao je Neven Milanović. Slijedila je podjela Diploma za položene vatrogasne ispite dvadesetorici vatrogasnoj mladeži, koji m će učestvovati na Državnom natjecanju u Šibeniku. Na skupštini primili su i dva nova člana, koji im već godinama pomažu, a do sada se nisu potpisali pristupnice. Učlanili su se: Josip Ivanec i Ante Putnik. Bilo je i iznenađenja. Povelja počasnog člana DVD Kladare uručena je Zdravku Dijakoviću, dipl ing. Dožupanu, za zasluge učinjene ovom DVD-u, za koji ga vežu „korijeni“. Jednoglasno odlučili su o uvođenju obvezne članarine od 100 kuna za 2010. godinu. Na taj način prikupiti će 4.400 kuna, koje će utrošiti u opremu Doma. Završivši Skupštinu predsjednik Željko Šubić zahvalio se prisutnima i pozvao ih na zajedničko druženje.

Barica Mihoković


Post je objavljen 13.03.2010. u 21:54 sati.