Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

The Pumpkin Karver (2006)



Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Every Face Is A Work Of Art...

Evo još jednog filma koji je podijeljen sa radnjom u prošlosti i u sadašnjosti. E sad ovak: prije 5 godina na Noć vještica mladić dolazi u posjet svojoj djevojci i čeka ju da se pripremi za Halloween Party. Djevojka ima mlađeg brata Jonathana kojemu smeta nasilno ponašanje njenog dečka. U sljedećoj sceni vidimo kako se neko ušuljava u kuću i penje se u djevojčinu sobu. Djevojka se usrala od straha misleći da je maskirani lik neki ubojica i Jonathan je čuo viku i pohitao prema sobi i zaklao maskiranog lika za kojeg se na kraju ispostavilo da je to bio njen dečko...Ah, nesretne li sudbine. Godinu dana kasnije sele se na selo i tamo prisustvuju još jednom Halloween partyu koji će biti sve samo ne opuštajuća zabava bez incidenata...



Poslasticu koju sam pogledao u četvrtak navečer ponudio mi je a tko drugi nego Sci-Fi Channel, koji je ja mislim jedini koji može pustiti ovako anoniman film. No, bio on anoniman ili ne, horror je, tako da sam si odvojio tih sat i po nešto malo poslije ponoći da pogledam i ovaj slasher. Radnja se vrti oko već prožvakane Noći vještica, gdje je naš ubojica (pazi sad ovo) profesionalni rezač bundeva, takozvani Carver po engleskom. Nisam znao da postoji taj zanat, ali eto što je tu je, čak se i u horrorima nešto može naučiti. Žao mi je samo što se ništa drugo pametno nije moglo izvući iz ovog dosadnjikavog horrora.
Inače volim baciti osvrt na glumu u filmovima jer mi je ona poseban gušt za ispljuvati (rijetko kad i za pohvaliti). Ovdje imamo toliko bedaste likove da ni sam ne znam kako ih se scenarist, a ujedno i redatelj Robert Mann mogao sjetiti.



Ajd, u redu je u slasherima vidjeti nešto manje kvalitetnu glumu jer se te tinejdžere ili koga god ionako većinu pobije, jedino od glavnog glumca/ice očekujemo ipak neku kvalitetu, a u ovom slučaju to je neki po meni odvratni glumac Michael Zara koji ima jednu od onih faca koju bi najradije pljusnuo. Trebao bi se on držati nekih drama ili komedija, za horror on nikako nije.
Osim toga, nervira ta činjenica da se u filmu zapravo rijetko što i događa. Istina, ima puno ubojstava, ali sve se to tijekom gledanja nekako razvodni i gledatelj s vremenom dobiva laganu antipatiju prema samoj atmosferi i zabavi koju možemo samo u par navrata doživjeti. No, da ne kažem da je baš sve u lošem smislu, ubojica ima dobra ubojstva i veoma zanimljivu masku, k'o stvorenu za Halloween, ubojstva su poprilično zanimljiva i vizualno dobro odrađena. Sam film moram pohvaliti što se tiče izgleda, jer kad se ima manje para za film to se također uzima u obzir kao dodatni plus.



Nešto me ovaj slasher nije previše dirnuo, mogu čak reći da me nije uopće, previše je predvidljiv (odmah se može skontati who done it) i previše neupadljiv, sa premalo dobrih i uznemirujućih scena. Ah, jbg, valjda će se nešto bolje izroditi od strane ovog anonimnog redatelja. Pumpkin Karver je, sve u svemu, jednostavno jedan od lošijih primjera slashera i horrora općenito.

Post je objavljen 11.03.2010. u 22:03 sati.