Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/braneairbrush

Marketing

Nešto o trgovinama i "trgovcima"

Ova tema nije baš vezana uz tehnike crtanja ali se itekako tiče nas koji se bavimo airbrushanjem.
Slučaj prvi. Špricaj tamo, crtaj tamo, pa stalno čisti... Malo nepažnje i pukne dizna airbrusha ili stručno nozl. Što ćeš? Malo poludiš ali kad se skuliraš znaš da moraš kupiti drugu. I tako odem ja u trgovinu u kojoj sam kupio airbrush i kažem tako i tako. Pošto dizna? On malo pogleda u katalog i pljusne: 250 laganih kunića! A ništa, kažem ja, naručite mi jednu. Kad stiže? Paa za jedno 20-ak dana uvjerljivo će trgovac. Dajte mi broj telefona pa ću Vas nazvati. Ok, ja dam broj i odem. Prođe tako 20, 30, pa i 40 dana, a ja sve strpljiv i pristojan... Ma odem ja tamo i pitam kad će dizna. A znate kasni nam pošiljka iz Italije pa da ne šalju samo diznu... U meni crv, pa jeste li Vi zastupnik Iwate? Pa da, generalni, opet će on uvjerljivo i autoritativnim glasom. Ok, čekat ću a Vi mi se javite. U međuvremenu, nebudi lijen nazovem ja u Zagreb pitam za diznu, kažu ljudi nema na skladištu ali bude stiglo za četri tjedna najkasnije. Budemo poslali poštom. Naručim ja i kod njih. Nek se nađe. Nakon 25 dana stiže paket iz Zagreba i u njemu nozl-dizna moja. Ja sav sretan, još ih nazovem u Zg i zahvalim im. A ovi "generalni trgovci" još se ne javljaju. Sretnem u međuvremenu šefa "trgovaca" i objasnim mu. Kaže: ma nema problema samo što nije stiglo... I tako nakon pet mjeseci u kafiću do sretnem "trgovca", inače sina od vlasnika i pitam ga dali me se sjeća. Kaže poznat sam mu od negdje!?!?!
Slučaj drugi. Dođem sa čovjekom kome trebam oslikati kacigu da izabere boje. I to opet kod "trgovaca" , ali sada radi drugi majstor. I tako pitam ja za boje ali čovjek u poslu... dobro mi pristojno sačekamo da završi. Međutim majstor uzme još neku mušteriju i opet ovlaš nam pokaže paletu boja. Moja mušterija i ja se pogledamo i lagano se okrenemm te odemo. Ja glavom bez obzira. Ta trgovina me više neće vidjet pa makar morao ići u Zanazibar po materijal.
Za kraj. Ok, nisam ja neki potrošač dođem i tu i tamo kupim pokoji dl. boje, nešto vodobrusnog papira ili razređivač. Ali stvarno nije način! Znam i to da se neke stvari nemogu znati unaprijed ali eto imao sam potrebu da podijelim sa vama ove moje dogodovštine kao upozorenje da ne nasjedamo takozvanim "generalnim" zastupnicima koji zato što u ponudi imaju dva airbrusha misle da su - generalni...

Post je objavljen 09.03.2010. u 20:26 sati.