Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/skraping

Marketing

Škarpina 2010. sve o pustolovini

Škarpina je pustolovno događanje nastalo na temeljima odlične organizacije trekking utrke Škraping. Za razliku od
Škrapinga, Škarpina je mnogo zabavnija i manje naporna pustolovina pa je tako pristupačnija svim dobnim skupinama.

Prva ovako osmišljena pustolovina, održati će se 1. svibnja 2010. godine sa startom i ciljem u Preku na otoku Ugljanu.

Pustolovina Škarpina je cjelodnevna zabava na otvorenom u prirodi koja uključuje osvajanje kontrolnih točki i rješavanje izazova. Kod Škarpine se ne računa provedeno vrijeme, već se zbrajaju bodovi ostvareni osvajanjem kontrolnih točki i izazova, te zbroj bodova određuje konačni poredak. Osvajanjem kontrolnih točki i rješavanjem izazova ostvaruje se zanimljiv spoj između planinarstva i avanture, s naglaskom na prirodne znamenitosti i posebnosti otoka Ugljana.
Pustolovina je osmišljena tako da se od natjecatelja u većoj mjeri očekuje taktiziranje i planiranje strategije, a u manjoj mjeri fizički napor.Kontrolne točke postavljene su na najzanimljivije točke otoka Ugljana, te prolaskom kroz točke, natjecatelj ima priliku upoznati se s bogatom prošlošću Ugljana, razgledati
prirodne ljepote otoka i priliku za odličnu rekreaciju u prirodi.

Izazovi su posebnost ove pustolovine. Za osvajanje izazova potrebna je orijentacija, preciznost, brzina, koncentracija i snaga.
Kroz 6 glavnih izazova, natjecatelj ima priliku upoznati se s sportovima, kao što je Streličarstvo, Penjanje na stijenu ili Kajak sprint. Za vježbu koncentracije pripremili smo Škrapa cruising, za vježbu orijentacije u prirodi zadužena je Tajna točka, a za odličnu zabavu zadužen je Kotrljajući izazov.

Škarpina kao pustolovni događaj osim uzbudljive avanture po otoku Ugljanu, uključuje i raznoliki zabavni program. Od kulturnih događaja, kao što je prigodna izložba u galeriji “Dom na žalu” i tradicionalnih napjeva u izvedbi KUD-ova, do gastro-spektakla pa do koncerta uživo i dj party po lokalima do ranog jutra.

Za iznos kotizacije od 100 - 120 kuna po osobi , natjecatelj dobiva sredstva i opremu za osvajanje izazova (kajak, luk, strijele...), startni broj, kartu, upute, gastrobon vrijednosti 40 kn kojeg možete iskoristiti za ručak, večeru ili piće u svim označenim ugostiteljskim objektima na dan utrke, osiguranje utrke (dežurstvo plovila na moru, liječnika i Gorsku službu spašavanja), prigodne nagrade za tri najbolja u kategoriji muškarci i kategoriji žene, diplomu za svakog natjecatelja, koncert uživo nakon proglašenja i donaciju u iznosu od 10% za osnivanje Centra za istraživanje
Dobrog dupina u srednjem Jadranu.

Kao i prethodnih godina, pustolovinu prati i humanitarna akcija. Zajedno smo pomogli djeci za školsku opremu u dalekom Kongu i Udruzi za pse vodiče slijepih, a ove godine pomažemo, davno započetoj, a nedavno ponovno oživljenoj, inicijativi da se na otoku Ugljanu formira Centar za istraživanje Dobrog dupina srednjeg Jadrana.

Dobri dupin je ugroženi sisavac Jadranskog Mora. Izložen je različitim opasnostima, negativnim utjecajima čovjeka i onečišćenju staništa. Redovito praćenje i zaštita dupina, osnovni su uvjeti za opstanak ovog sisavca. Centar na otoku Ugljanu bi zajedno sa slično ustanovljenim centrima u Jadranu razvijala umrežavanje, razmjenu podataka i stećena iskustva, te bi tako Centar bio osposobljen za brigu o jedinkama u srednjem Jadranu.

Organizator vam jamči odličnu zabavu i nezaboravne trenutke te vas poziva da ispunite online prijavu na službenim stranicama www.skarpina.info. Testirajte vlastite mogućnosti, nauživajte se svježeg morskog zraka i plave boje, osječajte se ponosno jer pomažete opstanku Dobrog dupina i konačno, provedite barem jedan vikend ovu godinu na potpuno drugačiji način.

IZLETI IZ NASLONJAČA I KRENI U PUSTOLOVINU!

Dobrodošli na Škarpinu 2010


Post je objavljen 08.03.2010. u 20:06 sati.