Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Povodom konferencije za medije Socijalisticke Radnicke Partije Hrvatske, Pula, ozujak 2010.godine.

Gdje ste, kada i kako dozivjeli prividjenja u toku pet milenijske povijesti da drzava stvara „…opce uvjete za zdravo poslovanje i razvoj“ ?!

Zar Ljevica nebi trebala jednom za uvijek da se okani laznog zagovaranja Drzave kao interesnog zastupnika vecinskog stanovnistva neke zemlje, ne dao Lucifer i njene radnicke klase?!
Kad se jednom sklepljena drustvena karambula od korozivnog odpada, i na zlobnoj matematickoj racunici kojom se utvrdjuje da je 2+2=5, takvim se vozilom moglo trasinati covjecanstvo proslog stoljeca do mile volje i sve do najpogubnijih posljedica

Za nadati se da su polucena iskustva bila dovoljno gorka da bi se iznova ponavljala i u 21. stoljecu.

Nije namjera da se ovdje podvrgne nekoj „mudroj“ kritici jos jedna polikiticka izraslina na korovnim prostranstvima prekrivenim trnjem i blatnjavo krvavih staza, koje su ostale u nasljedje novim narastajima 21. stoljeca.
Tek najdublja zabrinutost o nastavku vjecne BANALIZACIJE socijalistickih ideala, koji se tako lako lijepe na svoje plodno tlo Balkana .

Ma da se vec posve davimo u izraslom 20. stoljetnom drustvenom korovu, sad vec razgranate Socialdemkracije, Staljinizma i novog Nacionalsocializma HDZ-ove branse medjunarodnog krupnog kapitala, koja vec posve kontaminira savremeno globalno drustvo, kao da je ovdje jos samo nedostajala ta patuljasta politicka izraslina, koja se i dalje uporno bori za preosvajanje vladarskog trona pomocu podmuklih preradjevina bivseg, bahatog svjetskog udruzenja preostalih naj reakcionarnih feudalnih snaga, ugnjezdenih na svom zemaljskom raju Briona i Golog otoka.
Dok goloruki radnici dalmatinske pivovare zabranjuju ulaz na njihovo podrucje jednoj direktorskoj humanoj nakazi, i nastavljaju sa radom proglasujuci sretstva za proizvodnju vlastitim, dok Grcki radnici biju svoju krvavu ulicnu bitku sa svojom policijskom Drzavom , i dok se citavim svijetom siri avet masovne nezaposlenosti, opca pauperizacija globalnom tehnikom izgladnjivanja stotina milijuna stanovnika, i svakodnevnim radjanjem novih multi milijunera, nasa mlada Socijalisticka Izraslina smjelo krece,da sa punom vrecom ubranog korovnog sjemenja i dalje kontaminira ove preostale proslostoljetne krsne prostore.
Kakva tuzna fabula jednog patuljastog nasljedja.



Post je objavljen 07.03.2010. u 14:07 sati.