Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tvnovele

Marketing

SOS MI VIDA!!!!




Sos mi Vida je uspješna argentinska telekomedija koja je s emitiranjem krenula 2. siječnja 2006. Ovo je druga zajednička serije slavnog glumačkog para, Natalije Oreiro i Facunda Arane.


Sadržaj:


Esperanza "La Monita" Muńoz je boksačica. Njezin menadžer i dečko je Enrique "Quique" Ferreti. Oboje žive u istom naselju u La Boci s njegovom majkom Nieves. Nakon ozljede ruke, Monita je prisiljena na neko vrijeme ostaviti ring pa donosi jednu odluku: potražiti će posao u bilo čemu dok je udaljena od boksa.
Gotovo na drugoj strani grada živi Martin Quesada, mlad i moćan poduzetnik dobrih korjena i bivši vozač Formule 1. Naslijedio je važnu korporaciju od svog oca i pretvorio ju u carstvo. Alfredo je njegova osoba od povjerenja, a Mercedes bezuvjetna tajnica. Ipak, ima rođaka Miguela koji mu zavidi i jedino što želi u životu je da dobije Martinovo bogatstvo, uključujući i njegovu djevojku Constanzu, hirovitu ženu kojoj je cilj biti s Martinom pod svaku cijenu.
Martin je već bio oženjen, ali njegova mlada i lijepa žena poginula je u avionskoj nesreći. Ni puno radno vrijeme ni njegova strast prema automobilizmu nisu popunili njegov život. Kako bi upotpunio svoj život i učinio ga ljepšim potpomaže utočištu za napuštenu djecu u kojem upoznaje troje djece, braću Josea, Lauru i Coki, koje odluči posvojiti. Pokrene sve postupke da to pretvori u stvarnost, ali nije lako zato što Miguel u toj djeci vidi neprijatelje s kojima bi trebao djeliti bogatstvo, a za Constanzu su oni samo smetnja.
Monita uz pomoć prijateljice Kimberly odlazi tražiti posao u Quesada Group. Sudbina učini da se Martin i Monita sretnu na ulazu. Ne upute si niti jednu riječ, ali njihovi pogledi sve govore. Nešto se odmah dogodi među njima pokazujući da počinje duga i teška borba kako bi ostvarili svoj jedini cilj: da budu zajedno.


ZANIMLJIVOSTI:

-Telenovela se u Hrvatskoj emitirala od 13. srpnja. 2006. do 22. veljače. 2007. u 180 epizoda. RTL Televizija nije odemitirala preostalih 50-ak nastavaka.
-Od specijalnih gostovanja valja izdvojiti ona meksičke pjevačice Juliete Venegas, te pjevača Chayanne i Ricky Martin.
-Telecomedija se u Argentini emitirala u 2006. i 2007. godini, a najveća joj je gledanost bila preko 30 %, te je osvojila srca Argentinaca a i srca gledatelja u ostalim zemljama.
-Ova telecomedija označava i ponovni susret nezaboravnog para Natalia Oreiro-Facundo Arana nakon snimanja telenovele "Divlji anđeo" (Muneca Brava) 1998 i 1999.-e godine.
-"Začin života" je osvojila i mnogo prestižnih argentinskih nagrada: nagrade Clarin (za najbolju telekomediju, za najbolje otkriće godine - Elias Vinoles, za najboljeg glumca u komediji - Carlos Belloso), te prestižne nagrade "Martin Fierro" i to : za najbolju telekomediju, za najbolju glavnu žensku ulogu u komediji (Natalia Oreiro), za najbolju glavnu mušku ulogu u komediji (Facundo Arana) i za najbolju sporednu mušku ulogu u komediji (Carlos Belloso).
-U jednoj od epizoda serije, La Turca i Monita su odjevene u redovničke halje pjevale pjesmu "Tu Veneno". Ta pjesma je ujedno jedan od najvećih hitova Natalije Oreiro.
-U jednoj od epizoda serije, Monita i Martin su bili na misiji otkrivanja istine o Martinovom "sinu". Tada su ušli u samostan odjeveni kao fratri, te se Monita obratila Martinu riječima : "Padre Juan!". Facundo Arana je u telenoveli "Ljubav jednog Oca" (Padre Coraje) glumio upravo lažnog svećenika po imenu Juan.
-U jednoj od epizoda, lik Deby kaže kako "njena i Rolandova djeca nikad neće svirati saksofon u podzemnoj željeznici kao Facundo Arana", što je istina, jer je Facundo Arana otkriven upravo u podzemnoj dok je svirao saksofon.
-U jednoj od epizoda serije, Deby, Kimberly i Mercedes su opljačkane, te su rekle kako će nazvati 099 Central. "099 Central" je također još jedna serija Facunda Arane.
-U sredini serije, lik Deby je krenula s pisanjem vlastite telenovele "Montichelo", aludirajući na telenovelu "Montecristo", koja je naposljetku bila odbijena od strane producenata. U to vrijeme, jedan od glavnih konkurenata "Začinu života" na argentinskim ekranima je bila upravo telenovela "Montecristo".
-Deby je svim likovima davala nadimke u seriji, što je postalo jako zarazno kod publike koja je pratila seriju, te su likove većinom zvali upravo onako kako ih zove i Deby : Monu, Martu, Contu, Merchu, Alfru, Kimbu, Rolu i Turcu.
-U jednoj od epizoda serije, Natalia je odigrala i lik ruske princeze, koja je nosila krunu i kraljevski kaput. Tu krunu i kaput je zapravo dobila Natalia Oreiro prilikom posjete Rusiji. Krunu joj je poklonio argentinski veleposlanik u Rusiji, a kaput su joj kupili ruski fanovi.



ULOGE:
Natalia Oreiro kao Esperanza "La Monita" Muńoz
Facundo Arana kao Martin Quesada
Carlos Belloso kao Enrique "Quique" Ferretti
Carla Peterson kao Constanza Insua
Griselda Siciliani kao Deborah "Debi" Quesada
Elias Vinoles kao Jose Fernandez Quesada
Pablo Cedron kao Felix "Falucho" Perez Garmendia
Ornella Fazio kao Coki Fernandez Quesada
Thelma Fardin kao Laura Fernandez Quesada
Monica Ayos kao Nilda "La Turca" Yadhur
Claudia Fontan kao Mercedes
Alejandro Awada kao Alfredo Uribe
Fabiana Garcia Lago kao Kimberly
Marcelo Mazzarello kao Miguel Quesada
Dalma Milevos kao Nieves Ferretti
Adela Gleijer kao Rosa
Nicolas D'Agostino kao Tony
Mike Amigorena kao Rolando Martinez
Rodrigo Rodriguez kao Eduardo
Ana Acosta kao Beatriz Uribe
Jorge Martinez kao Chucho
Michel Noher kao Jeronimo
Gino Renni kao Hector Hugo
Favio Posca kao Lalo
Diego Peretti kao Aldo
Reina Reech kao Jacqueline Insua
Patricia Palmer kao Isabel Munoz
Patricia Echegoyen kao Eva Hidalgo
Pablo Alarcon kao Manuel/Pedro
Gustavo Bermudez kao El Lobo
Patricia Castell kao Carmen Duval
Gonzalo Urtizberea kao Gustavo Christian Bermudez
Pocho La Pantera kao Don Cesar
Ines Palombo kao Victoria "Vicky" Insua
Manuela Pal kao Fabiana
Flavia Palmiero kao Jorgelina
Brenda Gandini kao Maria Chucena
Jorge Sassi kao Dufre
Nicolas Pauls kao Eric
Edgardo Moreira kao Carlos
Tomas de las Heras kao Pablo
Emilio Bardi kao Ruben Fernandez
Leticia Bredice kao Caty
Patricio Arellano kao Pupy
Eugenia Tobal kao Barbara
Marcelo Savignone kao El Tano
Gipsy Bonafina kao Teresa
Edgardo Moreira kao Cacho
Hernan Perez kao Iriarte


Produkcija:Telefe
Producent:Adrian Gonzalez
Godina:2005.
Epizode:230


Post je objavljen 07.03.2010. u 12:52 sati.