Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framakarlovac

Marketing

Radujte se sa mnom! Nađoh ovcu svoju izgubljenu!


Image Hosted by ImageShack.us



45. planinarski križni put

Sv. Ivan Zelina - Konjščina - Bedenica


13. - 14. 3. 2010.


Dragi mladi prijatelji!

Evanđelje na četvrtu nedjelju ove korizme nam navješćuje Isusa koji se s svojim Ocem raduje povratku izgubljene i zalutale djece. Stoga i geslo našeg pohoda 45. Planinarskog križnog puta glasi: „Radujte se sa mnom! Nađoh ovcu svoju izgubljenu.“ (Lk 14,6). Razmišljat ćemo tijekom susreta o našim lutanjima i bjegovima, ali i tražiti putove povratka. … I dalje su znoj, žuljevi, bol od naprtnjače, umor i tvrdi pod za spavanje realnost ovog susreta. Mnogi se neće odvažiti. Propustiti će iskreno zajedništvo, poneko novo prijateljstvo, pjesmu, molitvu, razigrane euharistije, hod u prelijepoj prirodi dijela naše Domovine.

Dođite! Radujte se s nama u vikendu kada ćemo se pripremiti za proslavu Vazma.

Radosno vas očekujemo!




Udruga Ekosspiritus – Samobor


ODLUČIO SAM/ODLUČILA SAM KRENUTI NA PLANINARSKI KRIŽNI PUT.

ŠTO MI JE ČINITI?

Ova pobožnost traje 23. godinu u organizaciji laika koji pripremaju susret. Potrebno je znati kako ovo nije tek običan hod već susret koji želi proslaviti Gospodina Isusa, a to će se ostvariti kroz molitvu, slušanje i razmišljanje o Riječi. Središnji dio zbivanja bit će euharistije, a za njih ćemo se pripremati kroz kateheze i meditacije kod postaja. Upoznavati ćemo Lijepu našu, ljude i krajeve, živu Crkvu, a posebno mlade koji će nam biti domaćini.


ŠTO NOSITI?

Potrebna je vreća za spavanje i podmetač jer se noći u skromnim uvjetima u školskim prostorima. Stvari treba obavezno nositi u ruksaku jer će nošenje prtljage u rukama stvarati poteškoće u hodu. Treba uzeti zaštitu od kiše, rezervnu odjeću, više pari čarapa, dobre cipele za hod i papuče za ulazak u školske prostorije.


ŠTO NIKAKO NE NOSITI?

Strogo su zabranjena alkoholna pića kao i CD i mp3 playeri.


OSTALI UVJETI

Podrazumijeva se da ćete biti spremni prihvatiti sve ono što nosi svaki križni put: žuljeve, bol u nogama i leđima, tvrdi pod, blato, moguću kišu… Treba se dobro „naoružati“ strpljenjem, poniznošću, tolerancijom, kondicijom i, naravno, ljubavlju za sve nepredvidljive situacije.


HRANA

Doručak u subotu i nedjelju će biti zajednički . Ostalo je u fazi dogovora i preko animatora ćete biti na vrijeme obaviješteni. Biti će i kolača koje će pripremiti vrijedne domaćice.

Informacije i prijave za framaše iz Karlovca kod Katarine.
Cijena: 100 kn (prijevoz uključen)

Ideeemooo!



Post je objavljen 06.03.2010. u 18:08 sati.