Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 195 ) - Ništa od dogovora, prosvjedi se nastavljaju

DO KRAJA

Seljaci se s ministrom Čobankovićem nisu dogovorili oko poticaja, pregovori se nastavljaju i sutra u pokušajima za najboljim rješenjem.

Seljaci i dalje prosvjeduju, a danas su održani i prvi pregovori između ministra Čobankovića i predstavnika seljaka. Sastanak je kasnio jer se ministar pojavio dva sata kasnije od dogovorenog vremena, a i kada je počeo prva grupa seljaka je izašla već nakon sat vremena, ali s tugom na licima dok su se ostali zadržali u ministarstvu još dva sata.

''Nije samo ministar kriv, kriva je i Vlada''


- Dogovor nije postignut, mi nastavljamo sa prosvjedima i dalje. Idemo u svoja mjesta i čekat ćemo što će biti dalje. Mi smo sastanak napustili jer zahtjevamo punu isplatu poticaja, a ministar nema rješenje za to - rekao je predsjednik Seljačkog saveza Požeština Ivica Malnar, te je dodao kako se svi nadaju da će se sutra sve riješiti.

Minitar i preostali pregovarači izašli su iz ministarstva dva sata nakon odlaska predstavnika Požeštine, a ministar je rekao: ''Nismo se dogovorili, ali moram reći da za to nije odgovorno samo ministarstvo, nego, usudio bih se reći, i cijela Vlada. Proračun je poznat i to je nešto što je nepromjenjivo. Nažalost, u tom kontekstu nemožemo promijeniti ništa. Pokušavam iznaći nekakve mogućnosti da se kroz neki materijal sve na neki način kompenzira.''

Čobanković je izrazio i nadu da će se naći neko rješenje već sutra. Na pitanje kako to da je sastanak trajao tako dugo rekao je da potpore nisu jedina tema u poljoprivredi o kojoj se treba razgovarati, nego da ima i tema poput onoga što slijedi nakon ulaska u Europsku uniju.

Ministar je osim toga indirektno, ne želivši izgovoriti koja stranka, rekao kako je određena stranka tražila da se smanje poticaji kad se govorilo o proračunu, a sad Vladu optužuje za oko 300 milijardi kuna duga seljacima, te govori kako je uz njih.

Podsjetimo, prije nekoliko dana HDSSB je održao konferenciju na kojoj je upravo to učinio.

Saslušali smo i drugu stranu, točnije predstavnike seljaka koji su ostali do kraja sastanka, a koji su rekli kako će seljaci ostati na ulicama dokle god se ne riješi ovo pitanje. Naglasili i kako nije samo ministar kriv, da je novac kod Šukera, Vlade, te su dodali kako će se ministar na sjednici Vlade pokušati izboriti da se 40 posto poticaja isplati u materijalim stvarima.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 03.03.2010. u 20:26 sati.