Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

Prihvatilište posjetila Osnovna škola San Nicolo

Image and video hosting by TinyPic

Predstavnici svih razrednih odjela Osnovne škole – Scuola elementare »San Nicolo« iz Rijeke, posjetili su danas naše Prihvatilište za beskućnike »Ruže sv. Franje«. Učenici, uz podršku roditelja skromnih financijskih mogućnosti, ljude bez krova nad glavom u potrebi darivali su prikupljenom donacijom od prehrambenih i higijenskih proizvoda, kao i u novcu, što su marljivo sakupljali učenici i djelatnici škole u sklopu humanitarne akcije koja je inicirana od učiteljskog vijeća, a trajala je od blagdana Sv. Nikole, zaštitnika škole i sveca koji potiče na darivanje, pa sve do Božića.

Image and video hosting by TinyPic

Učenici ove škole, u pratnji ravnateljice Ive Bradaschia Kožul, predstavnika učitelja i roditelja, osim donacije, pripremili su i recitaciju za trinaest korisnika Prihvatilišta, od kojih su neki djeci posvjedočili svoju tužnu životnu priču koja ih je dovela do dna, ali uz pomoć djelatnika i volontera rješavaju vlastitu problematiku te pokušavaju doći do zaposlenja i adekvatnog vanjskog smještaja, kako bi ravnopravno s ostalim ljudima funkcionirali u današnjem društvu.
Voditeljica Vilma Mlinarić odgovorila je na sva pitanja koja su učenike zanimala o radu jedinog utočišta za ljude bez krova nad glavom u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, kroz koje je u tri godine prošlo dvjestotinjak beskućnika iz svih krajeva Hrvatske i šire. Isto tako, pozvala ih je da se uključe u različite kreativne radionice koje se provode u prihvatilištu te svoje dojmove izraze u časopisu o beskućništvu »Ulične svjetiljke«

Post je objavljen 03.03.2010. u 16:31 sati.