Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdmks

Marketing

Najbolji među najboljima

Najbolji među najboljima

Vlado Vanjaka, Tomislav Kereta i Srđan Šimić najbolji su vatrogasci u 2009. godini po izboru njihovih kolega iz tri kaštelanska dobrovoljna vatrogasna društva Gomilica, Mladost i Kaštela.

Na svečanom prijemu trojica mladih vatrogasaca u pratnji njihovih zapovjednika, dozapovjednika i predsjednika Tihomira Zeca, Milivoja Taslaka, Ivana Barića, Zvonka Ergovića, Ljube Musinova i Ivice Radunića, iz ruku gradonačelnika Josipa Berketa primili su prigodna priznanja i statue svetog Florijana.

Vlado Vanjaka, 24-godišnjak, član je DVD-a Gomilica iz Kaštel Gomilice koji je prošle godine sudjelovao u 30 intervencija te u raznim drugim akcijama i natjecanjima. Osim što je uzoran vatrogasac Vanjaka je i student treće godine teologije.

Njegov kolega iz sućuračkog DVD-a Mladost, elektrotehničar Tomislav Kereta na pragu je 21. godine, a u vatrogasce je došao kao osmogodišnjak. Već dvije godine sudjeluje u svim operativnim aktivnostima i intervencijama pa ih je prošle godine ubilježio 57.

Keretin vršnjak je i Srđan Šimić, budući profesionalni vatrogasac koji je za 86 intervencija kroz 2009. godinu utrošio oko 147 sati te koji u ovih nekoliko godina bilježi već 300 intervencija.
Šimić je bio i vatrogasac koji se pri spašavanju unesrećenih iz vlaka u Rudinama, našao na robelu kojem su također otkazale kočnice. Njegova prisebnost i pravovremena dojava, unatoč što je morao spašavati vlastiti život iskakanjem sa robela, spasile su nekoliko života.


Upravo ova željeznička nesreća i učinak kaštelanskih vatrogasaca u spašavanju putnika bila je i jedna o tema o kojoj se razgovaralo na ovom druženju, a razgovor se vodio i o budućnosti kaštelanskog vatrogastva.

Predsjednik vatrogasne zajednice Kaštela Tihomir Zec i gradonačelnik Josip Berket bili su složni da je unatoč pripremi za različita profesionalna zanimanja, vokacija ovih mladih i njihova životna vertikala vatrogastvo. Oni su slijedili svoje starije, a generacije koje dolaze slijedit će njihov put u spašavanju i pomoći ovoj zajednici. Dobivena priznanja, naglasili su oni, podstrek su svim mladima da slijede primjer ovih vatrogasaca.










Post je objavljen 03.03.2010. u 14:42 sati.