Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Messengers 2: The Scarecrow (2009)



Sve u svemu: 2,5 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

The Beginning Of The End...

Vauuuu, koji moderni i nikad viđeni tagline iznad!!! The Beggining of the End...kako domišljato! Znao sam da ću sa takvim taglineom vidjeti mega spektakl nakon još boljeg prvog dijela...vraga. Uglavnom, u ovom dijelu je riječ o obitelji koja živi na farmi i uzgaja svoje polje kukuruza i glavi obitelji, ocu, nikako ne ide od ruke prodaja i konzumacija kukuruza zbog lošeg uroda i vrana koje mu sve usjeve pojedu. No, spas mu dolazi u zadnji čas te on ''slučajno'' sruši ormar u staji i iza ormara su bila neka vratašca u kojima je on našao staro strašilo...



Mislio je, ajd sada imam konačno spas od vrana...kad ono njegov mali sinčić dolazi do njega i kaže: nemoj to stavljati, to je ukleto!!! Morao sam ovo malo ispoilati jer sam vam jednostavno morao reći s čime sam se ja morao suočiti...sa vidovitim Milanom, sa pijanim ocem, sa strašilom koji ispunjava želje, sa posve mirnom country ženicom i ostalim seljačinama.
Sad da vam kažem da je ovo nastavak na film The Messengers iz 2007. godine, makar praktički ovaj film nema veze sa prethodnim, eventualno po tom što se radnja također događa na selu. Odmah mogu reći i kako je prvi dio toliko bio dosadan da ni sam ne znam kako sam ga uspio pogledati do kraja, ono je bilo tipičan ghost horrorčić...ovaj dio nam nudi nešto drugačije (ne nužno i jako bolje), ali svakako malo interesantnije od prvog dijela, što se vidi i po ocjeni.



Nekako me sve te ideje u filmovima oko strašila dosta uzbude, ali čim skontam da nema zasad nijednog dobrog filma sa strašilima kao glavnim antagonistima sve mi padne u vodu. U ovom slučaju, to čak nije toliko ni strašno sa strašilom koliko je umanjena njegova uloga u filmu. Mislim, strašilo koje na neki način ispunjava želje?!? WTF na kvadrat?
Kako god, Norman Reedus u svojoj ulozi je zadovoljio kao neurotični otac koji se sve više udaljava od svoje obitelji. Nekako malo film podsjeti u par trenutaka i na klasik The Shinning sa Nicholsonom, ali samo po malim dijelovima priče. Isto tako ne mogu reći i da nisam zadovoljan sa efektima u cijeloj priči, sve je nasprem prvog dijela nekako bolje, više se pažnje posvetilo na izgled filma i glumci su kako tako bolji.



Ali, ne očekujte nikakav poseban napredak. Messengers 2 je dosta loš i predvidljiv film da će vam na par trenutaka biti i dosadan. Osim ako niste na Novoj TV pratili prve dvije sezone reality showa Farma, tada će vam ovaj film sasvim dobro pasati, jer većinom u filmu gledamo o uzgajanju kukuruza nego o duhovima i strašilu...bezveze. Predvidljivo i loše.

Post je objavljen 03.03.2010. u 08:43 sati.