Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/rockyzone

Marketing

Alone In The Ring - Magical note

Dakle glazba koju upravu slušate u pozadini bloga, inače soundtrack iz prvog Rockya, za one koji ne znaju trenutak kada Rocky dolazi u prazan ring prije velikog meča, zbunjen i nesiguran u sebe gleda u praznu dvoranu, u svoj poster, koji je još da stvar bude gora krivo naslikan, Yo, imam bijeli šorc a ne crveni :)
Inače ovo je meni jedna od najdražih ako ne i najdraža sound tema cijelog Rocky serijala, pa zbog toga odlučih da napišem par riječi o njoj! Glazbu za tu temu je napisao Bill Conti, kao i sve ostale teme za prva dva filma… Moram i to spomenuti, Bill je genije, pokušajte samo da zamislit ovaj film bez njegove autentične glazbe, ili je zamijeniti nekom drugom, to je već neki drugi film. Tako da je glazba vrlo bitan dio! Može biti film ne znam koliko dobar, ali ako nema dobar soundtrack proći će nezapaženo…
'Alone in the ring' savršeno opisuje kako se glavni lik u tom trenutku osjeća, spoj je to različitih emocija koje se pretapaju u jednu, glazba je lijepa i umirujuća, ali istovremeno i tužna, u njoj se osjeća nešto što se do kraja u potpunosti i ne može opisati. Rocky se susreće sa samim sobom, sve mu se u tom 'ringu' čini tako nestvarnim i velikim, on zapravo prvo mora pobijediti sebe i svoje strahove! Inače Sly je ovu scenu držao dosta bitnom za uspjeh filma, dok su je producenti smatrali nepotrebnom i željeli je izbacit. Ipak u njoj je savršeno prikazana veza između gledatelja i filma, i to je zapravo ono što i čini ovaj film tako velikim!Post je objavljen 02.03.2010. u 13:13 sati.