Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 191 ) - Bebić: Nesmijemo se prepustiti krizi

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Tvrtka koja je ove godine dobila priznanje ''Zlatna kuna'' je Ericsson Nikola Resla d.d., dok je nagradu za životno djelo dobio prof.dr.sc. Romano Božac.

Održana je svečana dodjela priznanja ''Zlatna kuna'' u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Svečani ton, te gotovo polovica Vlade obilježili su ovu dodjelu, pa je tako na dodjeli prisutan bio predsjednik Sabora Luka Bebić, kao i ministri Kalmeta, Čobanković, Pankretić, Fuchs, ministrica Marina Matulović Dropulić, te mnogi drugi.

''Europska unija nije spasitelj''

- Čini se kako ljudi shvaćaju put prema Europskoj uniji kao put prema kući spasa u kojoj dođu neki spasitelji i izvuku te na površinu. Prvih nekoliko godina Hrvatskoj će biti teško naći svoj put u EU - rekao je u svom obraćanju predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević te je dodao kako Hrvatska prije svega mora braniti vlastite interese. Rekao je i kako sada Europa nije ta koja će graditi ceste i željeznice kao što je to činila zemljama koje su ulazile u nju nekada, te je naglasio da kada ulazimo u Europsku uniju ne trebamo sebe gledati kao dio Europe nego kako trebamo razmišljati o tome što Hrvatska treba.

Nominaciju za inovaciju su imali: Branimir Ružojčić dipl. ing., TEMA d.o.o., Znanstvenik i inovator, te osnivač i vlasnik tvrtke TEMA d.o.o i Vjekoslav Majetić, Dok-Ing d.o.o., Inovator te osnivač i vlasnik tvrtke Dok-Ing d.o.o. Priznanje su dobili obojica, a dodijelila ih je potpredsjednica Sabora Željka Antunović.

Nominirane banke su bile: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Rijeka; Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Zagreb; Privredna banka Zagreb d.d., Zagreb; Raiffeisenbank Austria d.d., Zagreb; Société Générale – Splitska banka d.d., Split. Priznanje je dobila Privredna banka Zagreb d.d., a dodijelio ga je ministar Kalmeta.

Osiguravajuća društva koja su bila nominirana su: Allianz Zagreb d.d., Zagreb; Croatia osiguranje d.d., Zagreb; Grawe Hrvatska d.d., Zagreb; Merkur osiguranje d.d., Zagreb; Uniqa osiguranje d.d, Zagreb. Priznanje je dobilo Uniqa osiguranje d.d, a dodijelila ga je ministrica Marina Matulović Dropulić.

Male tvrtke koje su bile nominirane: ENERGOCONTROL ZAGREB d.o.o., Zagreb; INELTEH d.o.o., Rijeka; NEXUS d.o.o., Cerna; SLAVONIJA SLAD d.o.o., Nova Gradiška ; TTO THERMOTECHNIK d.o.o., Dražice.
Priznanje je dobila NEXUS d.o.o., kojoj je priznanje dodijelio ministar Čobanković.

Nominiran za životno djelo je bio Prof. dr. sc. Romano Božac, znanstvenik i profesor na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kojem je priznanje dodijelio predsjednik HGK Nadan Vidošević.

''Moramo se boriti protiv krize''

Srednje tvrtke koje su bile nominirane: DIV d.o.o., Samobor; GEOFOTO d.o.o., Zagreb; HARTMANN papirna ambalaža d.o.o., Koprivnica; SYSTEC Automatizacija d.o.o., Labin; VARGON d.o.o., Kukuljanov.
Priznanje je dodijelio ministar Pankretić, a dobila ga je tvrtka GEOFOTO d.o.o.

- Vlada čini sve što može kako bi Hrvatska izašla iz krize. Ona nas nije zaobišla, ali znamo što je bilo prošle godine, nismo čekali skrštenih ruku nego smo poduzeli određene mjere. Sjetimo se samo bolnih rebalansa, bilo je bolnih rezova, nije bilo ni jednostavno ni lako - rekao je ministar Pakretić u svome govoru.

Od velikih tvrtki nominirane su bile: ĐURO ĐAKOVIĆ Termoenergetska postrojenja d.o.o., Slavonski Brod; ERICSSON NIKOLA TESLA d.d., Zagreb; „JADRAN“ - Galenski laboratorij d.d., Rijeka; KONČAR - ENERGETSKI TRANSFORMATORI d.o.o., Zagreb; VINDIJA d.d., Varaždin. Priznanje je dodijelio predsjednik Sabora Luka Bebić i to tvrtki ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.

- Kriza jeste, ali joj se nesmijemo prepustiti. Zato čuti da mi nešto radimo u Argentini ili na Novom Zelandu, kako bi to znali, za sve ove vrijedne i inovativne ljude? Mislim da ovo što mi doživljavamo u društvenom životu kao da je sve crno, mislim da nije - naglasio je predsjednik Sabora Luka Bebić nakon što je dodijelio priznanje.

''Zlatna kuna'' dodjeljuje se svake godine za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu trgovačkim društvima, bankama i osiguravajućim društvima. Dodijeljene i "Zlatne kune" za životno djelo i za inovatorstvo, te znakovi "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko" novim proizvodima. Potpora iz Zaklade "Izvorno hrvatsko" ove godine dodjeljuje se projektima čiji je cilj stvaranje kvalitetnih hrvatskih proizvoda te njihova imidža na domaćem i stranom tržištu.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

vPhotobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Post je objavljen 02.03.2010. u 00:30 sati.