Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

Baja Jurjević: Oj, iz srca ti curi gnoj !

LIJEPO OPĆENJE

Saborski zatupnik SDP-a, uvijek šarmantan te najviše poznat po razotkrivanju raznih afera ( Brodosplit ) za koje navodno nema dokaza, vicmaher ležerna nastupa.

Image and video hosting by TinyPic

Foto Tinolovka-news/arhiv

Marin Jurjević, da ne zaboravimo Baja, našao se uvrijeđen zbog, zamislite, konstatacije da je Ante Jurjević Baja ( koliko ih je zaboga ) bio ratni zločinac, odnosno Maks Luburić Titove soldateske, što je BAJA, Ante, nedvojbeno bio.



Kada Marin želi biti Nenad



Vehementni saborski zastupnik koji svojim ispadima pripada u saborsku elitu, odnosno u onaj dio jastrebova koji se bezrezervno kamenjem nabacuje na sve oko sebe, u vječitoj potrazi za fašistima, tijekom beskrajnih saborskih nadmetanja takozvanu aferu " Brodoslipt " spomenuo je barem stotinjak puta i uvjek bio ismijan od strane kolega iz vladajuće stranke.



Marin bi htio biti Nenad ( Stazić op.a.) ali Neno puno bolje barata riječima te ima onu dozu drskosti koju bi svaki oporbenjak trebao imatii, on nikoga ne ostavlja ravnodušnim, bez obzira što tko mislio o Staziću, Stazić je jednostavno pogodio žicu vladajućoj eliti.

Marin to nema, u nedostatku riječi i argumenta " surovi Dalmatinac " spreman je beskompromisno etiketirati svakoga, pogotovo onoga koga ne poznaje dovoljno, " " oj iz srca ti curi gnoj " nemušta i neduhovita je konstatacija iz pera čovjeka koji bi hrvatske građane trebao predstavljati u parlementu. Kada Hrvatska ima ovakve zastupnike zašto se onda čudimo zbog neprilika koje su nas snašle? Nije li Sabor upravo mjesto gdje bi trebali sjediti najbolji " sinovi i kćeri naših naroda i narodnosti " ?

Što je to konkretno zasmetalo Marina Jurjevića, koji je imao svojih svjetlih trenutaka kao oporbeni zastupnik, ako ništa drugo, a ono jedinstvenim, doduše nespretnim, dalmatinskim humorom uveseljavao je hrvatsku svakodnevicu?


" I ratara i pastira "



Kako je netko davno Sabor usporedio sa " kokošinjcem " tako bi valjda Sabor morao imati i svog pijetla, nesposobnog da obavlja dužnosti koje je priroda pijetlu namjenila, ali itekako sposobnog da kukuriče.

Postoje li dokazi da je Ante Jurjević - Baja bio potencijalni ( ako ništa drugo ) ratni zločinac? Apsolutno. Ima li to kakve veze sa saborskim zastupnikom Marinom Jurjevićem, " da ne zaboravimo, Bajom "? Nema, osim što Baja mlađi može kulturno i prinicipijelno odgovoriti na ono što ga se pita, naime, tko bolje poznaje prilike u Splitu i sada i prije uspostave Hrvatske države od Mariina Jurjevića?


Ako se Ljubo Jurčić morao ograđivati, pod pritiskom nekih medija bliskih SDP-u, svojih tetaka, ujaka, koji su u Drugom svjetskom ratu navodno bili na strani ustaškog režima, imamo li pravo od Baje mlađeg tražiti manje?

Ne, građani imaju pravo znati, građani plaćaju sav taj cirkus, svu tu jeftinu demagogiju, ako je tome tako, a tako je, onda ne stoji tvrdnja o gnojivu spomenutog saborskog zastupnika.
Uostalom, da li se sjećate 1991. godine? Sjećate li se vremena kada se Hrvatska suočavala sa fašističko-komunističkom velikosrpskom agresijom? Ukoliko u Hrvatskoj još uvijek ima preživjelih iz tih vremena, onda zasigurno javnost pamti dernek u Splitu te " zapomaganje " u vidu pjesama o Vardaru, Triglavu, rataru i pastiru, zamislite situaciju da britanski parlamentarac 1940. godine usred Londona zapjeva " Eriku "?

Kakva bi bila reakcija starog borca protiv fašizma, Winstona Churchilla nije teško pretpostaviti.
Dakle, ako Marin Jurjević govori o " gnoju iz srca ", možda zaboravlja pritom da iz vlastitih usta bljuje vatru nakon koje se osjeti smrad olovnih 40-tih i 50-tih godina prošlog vijeka.
Zaključno, kada netko o drugom zbori, od njega je tri puta gori.


Tinolovka-news

Post je objavljen 28.02.2010. u 15:48 sati.