Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Dinamo-C.Sesvete 6:0

Image and video hosting by TinyPic
Uvjerljiv početak modrih!

Prekrasan dan na Maksimiru je sada još ljepši jer su modri dečki pobijedili Croatia Sesvete i to s rezultatom od 6:0!

Utakmica praktički nije ni počela, Vrdoljak je dijagonalom proigrao Sammira u trku, ovaj odličnim primanjem ulazi u kazneni prostor i daje u sredinu gdje natrčava Dodo i bez problema trese mrežu. Usput rečeno, igrala se 51. minuta utakmice.

Uslijedile su dvije prilike Dinama u 19. minuti i to u samo par sekundi. Ponovno je Sammir prošao po strani i centrirao, ovoga puta na glavu Mandžukića, no njegov udarac iz gola skida netko od braniča Sesveta. U nastavku akcije - Morales silovito puca, ali Banović brani.

U 22. minuti opet se čula slavljenička pjesma. Dinamo vodi 2.0! Vrsaljko je imao puno posla na desnoj strani, lopta je došla do Doda koji pak sjajno vraća povratnu na Mandžukića, a ovaj s desetak metara šalje loptu u drugi kut.

U 25. minuti uslijedila je i jedna lošija epizoda. Nakon pogotka i asistencije, netko od gostujućih igrača Dodi je grubo ušao na centru igrališta i tako ovaj šepajući napušta teren. U igru je ušao Kramarić.

Nekoliko minuta poslije, Dinamo povećava vodstvo. U 31. minuti mrežu je zatresao Mario Mandžukić. Sammir je bio glavni pokretač, Mandžukić u nastavku akcije bez problema prošao vratara i zabio u praznu mrežu.

U 45. minuti opet je Josip Juraj Tominac grubo startao na Vrdoljaka. I u 52. minuti pada još jedan gol! Mrežu je zatresao Milan Badelj. Mandžukić je petom vratio iz dobre situacije, na loptu je natrčao Ibanez čiji loš udarac Banović samo lagano skreće, a Badelj šalje u praznu mrežu.

U 55. minuti Vrsaljko je prizemno centrirao, loptu je propustilo nekoliko igrača da bi na kraju loše reagirao Kramarić.

U 67. minuti mrežu je zatresao Ivan Tomečak. Bio je to prekršaj za Dinamo skoro na centru, a Badelj je sjajno uočio kako Tomečak utrčava u sredinu, odlično ga uposlio, a ovaj, zahvaljujući karakterističnoj borbenosti, dolazi do lopte i zabija za 5:0.
U 79. minuti utakmice u kojoj Dinamo vodi 5:0 protiv Sesveta, Brazilac je u kontru gurnuo Mandžukića kojem se priključio Vrsaljko. Nakon lošijeg centaršuta Vrsaljka, Banović je izbio dugu loptu da bi na desnom boku Dinama bio - Sammir. Moglo se vidjeti kako se Sammir vratio u obranu čim je vidio kako će to mjesto ostati prazno zbog Vrsaljkova odlaska u napad.
Pada i šesti gol. 82. je minuta, a Kramarić je odlično prošao kroz obranu Sesveta i uposlio Mandžukića koji je bio potpuno sam na jedno pol metra od gola i pospremio loptu u mrežu.

Bila je to sjajna igra Dinama koji je djelovao koncentrirano, agresivno i dominantno od prve do posljednje minute. Cufre i Barbarić u svakom su trenutku bili sigurni. To je još jedan dokaz kvalitete obojice, posebno Cufrea koji u spomenutom tandemu prednjači iskustvom koje svakome suigraču itekako pomaže.


Prva HNL, 18. kolo
27.veljače 2010.
Stadion Maksimir
Gledatelja: 2500
Suci: Ivo Krečak (Šibenik), Robertino Dujela (Zadar), Goran Perica (Šibenik)
Žuti kartoni: Musa (C. Sesvete)
Strijelci:Mandžukić(3)Dodo,Badelj,Tomečak

DINAMO: Butina, Ibanez, Barbarić, Cufré, Vrsaljko, Sammir, Badelj, Vrdoljak, Morales (59.' Tomečak), Mandžukić, Dodo (28.' Kramarić)

CROATIA SESVETE: Banović, Šušak, Crnov (Pejić), Musa (Trupac), Mus, Bljaić, Guja, Tominac, Bošnjak, Pokrajčić


Post je objavljen 27.02.2010. u 21:26 sati.