Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Državni tajnik Goršić s direktorom Međunarodnog vojnog hodočašća

Državni tajnik MORH-a Željko Goršić sastao se u četvrtak, 25. veljače s mons. Blaiseom Rebotierom direktorom Međunarodnog vojnog hodočašća u Lourdesu.



Na sastanku je istaknut značaj hodočašća u Lourdes kojega pripadnici Oružanih snaga RH u organizaciji Vojnog ordinarijata pohode već sedamnaest godina. Sastanku su nazočili i vojni ordinarij Juraj Jezerinac i generalni tajnik Vojnog ordinarijata mons. Josip Šantić sa suradnicima te brigadni general Frane Tomičić. Državni tajnik Goršić iskazao je zahvalnost francuskom vojnom ordinarijatu koji je, osobito u godinama Domovinskog rata, tijekom prvih hodočašća hrvatskih vojnika, bio promotor OS RH, ali i Hrvatske kako u Francuskoj, tako i u cijeloj međunarodnoj zajednici. Također, istaknuta je vrijednost Lourdesa kao mjesta zajedništva, razumijevanja i susreta.

U sklopu posjeta Republici Hrvatskoj mons. Rabotier boravio je i na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski", gdje je u srijedu, 24. veljače održao predavanje o doprinosu hrvatskih vojnika i redarstvenika na lurdskim hodočašćima i jačanju ugleda hrvatske vojske. Predavanju su nazočili ravnatelj HVU-a general bojnik Mirko Šundov sa suradnicima, vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac i generalni vikar mons. Josip Šantić. I ove godine po osamnaesti put zaredom pripadnici Hrvatske vojske i policije hodočastit će u Lourdes, od 18. do 25. svibnja 2010. godine. Hodočašće organizira Vojni ordinarijat u RH, a sve troškove puta i smještaja u Lourdes snose sami hodočasnici (pripadnici MORH-a i OS RH, MUP-a i Ministarstva branitelja).



Post je objavljen 26.02.2010. u 11:35 sati.