Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Adidas cup - malo jesu, malo nisu zadovoljni



20. veljače u njemačkom Ebernu, kraj Nuremberga održan je Međunarodni kickboxing turnir "Adidas Cup 2010."

Iz Hrvatske su nastupila 3 kluba - karlovački "Tigar", zabočki "BTI" i rovinjski "Budokai". Evo vijesti koje sam od njih primio:








TIGAR NAJUSPJEŠNIJI KLUB NA ADIDAS OPENU



Dana 19-20 veljače u Ebernu, pokraj Nuremberga, u Njemačkoj, održao se međunarodni turnir u kickboxingu, pod nazivom 1. ADIDAS OPEN, na kojem je nastupilo oko 500 natjecatelja iz 10 država (Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Belgija, Nizozemska, Češka, Slovačka, Lihtenštajn)

Na tom, prvenstveno kvalitetom, jakom turniru nastupio je i tim Tigrova, koji su i ovaj puta vodili glavnu riječ na tatamiju. Tigrovi su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili 5 zlata, 6 srebra i 7 bronci, dok su u timskim borbama tigrovi jednostavno sve deklasirali i uzeli 2 zlata i 1 srebro.

Prva mjesta su osvojili: Mihaeel Javorović -135, Denis Šiljac -155, Petra Lončar -155, Robert Basara -175 i Robert Višnjić +175.

2. mjesta osvojili su: Andreas Hlad -145, Adam Blauhorn -175, Robert Basara +175, Matija Žužinjak -69 kg juniori, -145 Lucija Cicvara, -155 Petra Miskić i -165 Mateja Kunović.

Bronce su osvojili: Edis Sušić -155, Mihael Pavlaković -155, Denis Šiljac -165, Luka Mlinac -175, Matija Žužinjak -175, Davor Šiljac +175 i Robert Višnjić -74 kg juniori.

U timskim borbama u kadetima 1. mjesto i zlatnu medalju osvojio je „Tim Cicvara 2“ u kojem su se borili Višnjić, Žužinjak, Blauhorn i Kunović, ostvarivši 3 pobjede, dok je u istoj kategoriji 2. mjesto osvojio „Tim Cicvara 1“ koji su sačinjavali Mlinac, Basara, Šiljac i Grubić. Bilo je to finale ekipa Tigrova i potpuna dominacija u kadetima.

U juniorima je opet 1. mjesto osvojio Tim Cicvara 1 koji su sačinjavali Robert Basara, Matija Žužinjak, Robert Višnjić i Katarina Jelenčić, inače članica BTI Zabok, od trenera Zvonka Kara. I ovdje je bila očita dominacija Tigrova u svim borbama, što je dokaz da su Tigrovi Zorana Cicvare spremni na Svjetskom kupu u ekipnim borbama ponovno osvojiti Svjetski vrh i potvrditi status najperspektivnijeg kickboxing kluba u svjetskim mjerilima.

U pratnji glavnog trenera Zorana Cicvare, doprinjeli su ovom velikom uspjehu i njegovi pomoćnici Željko Javorović, Milan Valentić, Mile Mlinac, Ivana Gemeri i Dragutin Hlad.


Članovi KBK "Tigar" iz Karlovca na Adidas kupu 2010.


Kadetski i juniorski timovi Tigra koji su "pomeli" konkurenciju


BUDOKAI - ROVINJ I PORED ODLIČNOG USPJEHA
- NISU ZADOVOLJNI



Na "ADIDAS KUPU" u Ebernu sudjelovali su i članovi KBK "Budokai" Rovinj, koji je nastupio sa svoja četiri člana - dva u full contaktu i dva u light contactu. Vodio ih je trener Pero Mišković. Budokajci su osvojili 3 prva i dva druga mjesta:

-.Boris Mišković - light contact -94 kg - 1.mjesto
- Boris Mišković - light contact +94 kg - 1.mjesto

- Marko Opšivač -.light contackt -69kg - 1.mjesto među starijim kadetima
- Marko Opšivač - light contact -74kg - 2 mjesto
(poslije dvije dobivene borbe najavili su finalnu koju je on dobio i pošto je to bila zadnja borba za naš klub dečki su se išli tuširat i spremati za kući da bi oni poslije Marka prozvali ponovo u finalnu borbu, normalno da on nije bio tu i tako ostao na 2 mjestu)

- Bojan Mišković - full contact - 2.mjesto
(s tim da u finalnu borbu zbog zdrastvenih problema nije niti izašao u ring, ali i jednu cijelu borbu, s Ukrajincem.morao je ponovit zato što su su suci uprskali cijelu stvar)

- Manuel Smoljan - full contact 75 kg - 2.mjesto

I uz ovakav odličan rezultat članovi rovinjskog Budokai kluba nisu zadovoljni. Organizacija loša, nedostatak sudaca, a i ovo što je bilo rekli bi "NIŠTA" - sami Njemci izuzev možda jednog ili dva Švicarca, proglašavanje pobjednika nikakvo (mnogi su sami sebi uzimali diplome i neke male pehariće). Jednom riječu NEORGANIZIRANO - sve osim smještaja kojeg smo i te kako dobro platili.
Sve u svemu vrlo loše za takav naziv natjecanja ali i novca koje treba izdvojiti za takav put itd..Ipak idemo dalje... , i do skorog viđenja ...


BTI IPAK ZADOVOLJAN



Izvještaj trenera Zvonka Kara bio je kratak i jezgrovit:

ADIDAS KICKBOXING CUP – EBERN – NJEMAČKA

a) iznad 16 godina – semi contact
Martina Mitrović - 50 kg - 3 mj.
Katarina Jelenčić - 50 kg - 2 mj.

b) iznad 16 godina – light contact
Martina Mitrović - 50 kg - 2 mj.
Katarina Jelenčić - 50 kg - 1 mj.


Martina Mitrović (druga) i Katarina Jelenčić (prva) - članice KBK "BTI" iz Zaboka na postolju


Eto, baš lijepo. A biti će i bolje, zar ne?





Post je objavljen 21.02.2010. u 23:59 sati.