Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 178 ) - Kosor: Aukcija je bila uspješna

6 POBJEDNIKA AUKCIJE

Kosor je pozvala sve obrtnike s dobrim projektima da se jave poslovnim bankama najavivši da već kroz dvadesetak dana mogu dobiti kredit.

Održana je konferencija za novinare u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak na kojoj je predsjednica Vlade Jadranka Kosor predstavila rezultate prve aukcije za Program kreditiranja obrtnih sredstava. Na predstavljaju su nazočni bili i potpredsjednik Vlade te ministar financija Ivan Šuker, kao i predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev.

- Naporno radimo na realizaciji nekoliko mjera. Morali smo stvoriti prostor da bi se većina mjera uopće mogla iznjedriti. Danas iznosimo rezultate prvih koraka na snaženju gospodarstva u 2010.godini. Bitno je očuvati svako radno mjesto, otvoriti nova radna mjesta. Zadaća svih zadaća ove Vlade je izlazak iz krize i u tom smislu ćemo i dalje okupljati one koji nam mogu pomoći bilo savjetima, bilo potezima. Ja kao predsjednica Vlade tražim od svih da rade iz sve snage jer ako uspijemo u tome što radimo onda ćemo uspjeti i u završetku pregovora sa Europskom unijom, ali i u borbi protiv korupcije - rekla je premijerka Kosor prije samog predstavljanja.

Kosor je rekla i kako je aukcija u potpunosti uspjela i u smislu da se javilo 16 banaka i u smislu da je kamata niska. Kamata se kreće od 4,93% do 5,11% tako da je prosječna kamata 5,05 %. Izrazila je zadovoljstvo postignutim ciljem, te je rekla kako će kamata i dalje biti glavni kriterij na aukcijama. Nova aukcija se očekuje za desetak dana.

- Splitska banka, Hrvatska poštanska banka, Hypo Alpe-Adria-Bank, Raiffeisenbank Austria, Privredna banka Zagreb i Varaždinska banka su banke čije su ponude prihvaćene. Među njima je Splitska banka ponudila najnižu kamatnu stopu od 4,93 posto i onda slijede sve druge do 5,11 posto - Kosor je iznijela rezultate aukcije.

Na novinarski upit o tome kako da Zagrebačka banka nije prošla na aukciji, Kovačev je rekao kako je ona imala kamatnu stopu višu od one koja je prihvaćena. Kosor je još jednom pozvala obrtnike das e jave poslovnim bankama sa dobrim projektima i dobiti će kredit. Šuker je rekao da banke mogu sve svoje poduzetnike financirati već sutra ako imaju dobre projekte.

- Većina iz Savjeta za gospodarstvo novog predsjednika Josipovića su puno puta bili u Vladi, puno puta smo razgovarali o gospodarskim problemima i neki prijedlozi su već i uvaženi. Prema tome ja to ne doživljavam kao konkurenciju, ali naravno mora se znati tko što radi. Vlada odgovara za gospodarsku politiku, ali ponavljam da su naša vrata otvorena svima koji žele dati dobar prijedlog, dobru ideju, ostvariti prijedlog - komentirala je Kosor situaciju s Josipovićem.

HBOR je na natječaju ponudio iznos od 200 milijuna kuna, no na natječaj je pristiglo 16 ponuda u iznosu 357 milijuna kuna. Prihvaćeno je 6 ponuda poslovnih banaka koje su ponudile i najnižu kamatnu stopu.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 23.02.2010. u 15:20 sati.