Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sitosjecanja

Marketing

Pepeljuga i konj

Korzo pondjeljkom navečer..prazno, pusto..danas i kišno..
samo nadobudni šeću.. MI sjedimo u Malom caffeu..upravo odustale od ispita razmisljamo o sudbinama i višim silama koje djeluju upravo u tom trenutku..
tu i tamo poneki par prođe mokrim Korzom ali nam teško odvuče pozornost s tako nadasve kreativne i godinama sasvim primjerene teme..
neočekivano, razgovor je zamro..shvatile smo da obje gledamo u istom smjeru..nije bilo greške..to je jedino što se u tom trenu zbivalo u našem vidokrugu..
još jedan u nizu prosječnih, društveno konformiranih parova (mislile smo MI) prošao je Korzom i odjednom, usred ničega, zastao i strastveno izmijenio tjelesne izlučevine iz usne šupljine..to je trajalo i trajalo i trajalo..
nije bilo teško zaključiti iz priloženog da se radi o novopečenom, vrlo mlađahnom paru kojemu ne treba posebni poticaj za iskazivanje nježnosti..pa makar vrijeme, mjesto i kontekst bili krajnje neprimjereni..
tako je rekla jedna od nas..druga se s nostalgijom prisjetila svoje prve teenagerske ljubavi..
obje smo se zapitale u kojem trenutku postanemo toliko društveno sputani i ograničeni društvenim pravilima i normama..kada počnemo vagati je li u redu poljubiti osobu koju volimo?
srećom pa se naše društvo samoproglašava vrlo tolerantnim, liberalnim i slobodnoumnim..ha..ironije li..
a upravo nas to i takvo društvo stavlja u okvire, neprikosnoveno određujući poželjna i nepoželjna ponašanja kojima se mi dodvoravamo a istovremeno i osuđujemo..
trebamo li u većoj mjeri i duže zadržati ponešto teenagerske buntovnosti i prestati ponašati se prema očekivanjima postavljenim od strane društva koje 'toliko poštujemo i cijenimo'?
što li je to od prve ljubavi ilii pak prve greške (svakom svoje) što bi ipak trebali prakticirati u zrelijoj i 'pametnijoj' dobi u kojoj održavamo tako stabilne, ozbiljne i nadasve sretne veze?
za početak, spontanost, prirodnost, neopterećenost tuđim mišljenjima, nedodirljivost..tome još nadodajmo malo kreativnosti, neizvjesnosti, pokoji leptirić u želucu i da, dobijemo bajku u koju smo davno prestali vjerovati..
no, vratimo se na kišno Korzo ponedjeljkom..
samo manje ograničenosti će biti dovoljno da Pepeljugu pretvorimo u princezu a konju pridodamo princa..


Post je objavljen 23.02.2010. u 01:18 sati.