Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ladonja

Marketing

Ladonja: U Skupštini i dalje bez rasprave o Uljaniku i racionalizaciji Istarske Županije

U Skupštini i dalje bez rasprave o Uljaniku i racionalizaciji Županije

Pula, 21. veljača 2010.




Ni na predstojećoj 8. Skupštini Istarske županije vijećnici neće moći raspravljati o nekoliko najznačajnijih problema Istre, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Plinio Cuccurin, čelni čovjek Ladonje.

- Te točke nisu uvrštene u dnevni red iako su ih vijećnici Ladonje poodavno predložili. Još 5. listopada predložili su tematsku sjednicu na temu budućnosti Uljanika, dok su 14. prosinca pokrenuli postupak za donošenje akta ‘Zaključak o mjerama racionalizacije poslovanja Istarske županije’ te interpelaciju s prijedlogom akta ‘zaključak o utvrđivanju obveze župana na podnošenje Skupštini Istarske županije mandatnog programa’, rekao je Cuccurin.

Župan Ivan Jakovčić se nije očitovao o prijedlogu za tematsku sjednicu o brodogradilištu Uljanik. Niti nakon dva mjeseca na dnevni red nije stavio prijedlog akta o mjerama racionalizacije te zahtjev za interpelaciju. Iako u Poslovniku stoji da je župan dužan u roku od 15 dana dostaviti izvještaj te na iduću sjednicu interpelaciju staviti na dnevni red to se nije dogodilo, a župan tek sada izlazi s programom rada. Također poziv s materijalima treba se dostaviti vijećnicima i radnim tijelima najkasnije u roku od osam dana prije Skupštine. Materijal je dostavljen, ali nepotpun i u prekratkom roku.

- Iako župan poziva na sukreiranje Programa za razdoblje od 2009. – 2013. to jednostavno nije moguće jer je 2009. prošla, a vijećnici nisu do sada imali priliku sukreirati nešto što ni župan nije ‘proizveo’, rekao je Cuccurin. Osvrnuo se i na mjere ušteda o kojima u mandatnom programu župana nema niti riječi.

O pilot-projektu o racionalizaciji nabave na primjeru četiri općine govorio je Alen Rosanda. U projekt objedinjene javne nabave uredskog
materija ušle su općine Medulin, Bale, Višnjan i Tinjan, a mogle bi im se pridružiti još dvije općine. Nakon što se napravio izačun proizlazi da će se objedinjenom javnom nabavom uredskog materijala uštedjeti 27 posto. – Ovim smo pilot-projektom željeli pokazati da se jednostavnom procedurom i bez troškova mogu postići značajne uštede, rekao je Rosanda.

Anđelo Matich predstavio je aktivnosti Ladonje te je spomenuo potpisivanje izjave o prijateljstvu s Akcijom mladih ‘Lista za Rijeku’ iz Primorsko-goranske županije, javlja ipress.

Izvor: Ladonja.org

Post je objavljen 22.02.2010. u 01:29 sati.