Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 174 ) - Zimski ZOO

Pomalo neuobičajen prizor zatekli smo na ulazu u mali gradić na Banovini, Glinu, lav, medvjedić, tuljan, dinosaur, pingvini, a sve od snijega.

Umjetnik iz okolice Tuzle, odnosno iz susjedne države Bosne i Hercegovine, Radan Šimić, koji se nakon ratnih razaranja preselio u Jukinec, prigradsko glinsko mjesto, ispred svoje obiteljske kuće napravio je pravi zimski Zoološki vrt.

Na ovaj poduhvat natjerala ga je želja da svojim kćerkama, Andrei i Kristini , što više uljepša ove zimske dane te im upotpuni zimske radosti, s obzirom na obilje snijega koji je posljednjih dana padao u Sisačko-moslavačkoj županiji poduhvat je bio itekako izvediv. Šimić se inače bavi naivnom umjetnosti pa su tako i nastajale skulpture od snijega, pingvini, medvjed, lav, dinosaur...

Naravno da jedan ovakav, ipak, jedinstveni prizor nije mogao a da ne privuče pozornost posjetitelja i vozača koji prometju najprometnijom cestom u županiji, iako treba biti oprezan, proljeće nije daleko pa je pitanje koliko će ove simpatične životinjice opstati s obzirom na sve ugodnije temperature.

Međutim, jedno je izvjesno, čak i kada stanovnici ovog snježnog Zoološkog vrata odu na prislini proljetno-ljetni san, s novim snijegom i s novom zimom mogli bi ih ponovo ugledati nadomak Glini.
Stoga ovo nikako nije zbogom, već do viđenja.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Post je objavljen 22.02.2010. u 00:25 sati.