Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prije-braka

Marketing

Text i emocije



Razmišljala sam kako u textalnoj komunikaciji ima više zamki nego na minskom polju. Poslovni mailovi su jasni, kratki i ne kraju potpuno neemotivni jer što piše to i znači i nema se tu posebno što razmišljati i na kraju uopće nije bitno u kakvom smo mi raspoloženju.
Privatni mailovi, poruke i svi ostali oblici pisane komunikacije su jedna posve drugačija i veća zavrzlama. Zašto? Jer ovise skoro posve o našem raspoloženju, ne o onome tko je poslao. Ako poruka nije tako jednoznačna da ju je nemoguće drugačije protumačiti onda u redu, ali stanje uma je takvo da se i običan "bok" može protumačiti na 100 načina... naravno ovisno o našem raspoloženju.
Sve je dobro dok smo u pozitivnom raspoloženju, odmorni, naspavani i bez nekog problema na vidiku, ali čim situacija nije takva javlja se puno zamki koje namjestimo samo sebi. Posebno ako se u komunikaciju ne koriste emiticoni onda je to katastrofa koje čeka da se dogodi, ali ni s njima ponekada nema pomoći. rolleyes
Nisam zagovaratelj nakrcavanja poruka s ovim stvarčicama, ali ponekada je upravo to ono što sprječava potencijalni nesporazum, ali samo ponekad.
Koliko puta se dogodi da se dopisujući zakačite s nekim i situacija se sve više produbljuje i nemate pojma kako ste došli do toga. nono Netko od sugovornika je negdje nešto protumačio na krivi način, onda odreagirao u skladu time pa vratio nazad, ova prva osoba se sada našla uvrijeđene i evo ga komplikacija u trenu.
Često stvarno nije bitno što tamo piše već skoro uvijek kako se mi osjećamo jer text na ekranu tumačimo iz osobnog, emotivnog stanja u kojem se nalazimo, reakcija je ponekada preburna, da bi nakon što smo nakon par minuta pročitali tu istu poruku shvatili da ste prvi puta pročitali/razumjeli nešto posve drugo. bang
Evo par meni ludih primjera:
Volim te.
Ako ste zaljubljeni i zaneseni ovo je tako diiiiiiiivno.
Ako ste se posvađali i ljuti ste može biti da znači da mu je žao.
Ako je prepirka bila ono nečeg što želi da napravite onda se ulizuje.
Ako još nije bilo sexa možda samo obrađuje teritorij.
Ne trebam više nabrajati, mislim da je poanta jasna.
Pms stanje je posebna priča, onda treba sve čitati 2x i to nakon par dobrih udaha i izdaha, a ženama excesne poruke ne uzimati za zlo. cerek
Na kraju najčešće piše to što piše, samo što ne čitamo dobro pomućeni vlastitim zastorom trenutnih emocija. Dobro je pročitati ponovo prije nego što krenemo opako uzvraćati.
Krećem od sebe. rofl



Post je objavljen 20.02.2010. u 12:36 sati.