Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 173 ) - Bandić potpisom protiv siromaštva

ONLINE PETICIJA

Caritas Europe pokrenuo je kampanju ''Nula siromaštva'', a Hrvatski Caritas je pozvao Milana Bandića da potpiše peticiju.

Na poziv Hrvatskog Caritasa zagrebački gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić se pridružio Caritasovoj akciji ''Nula siromaštva'' potpisavši online peticiju, a koju može potpisati svaki građanin odlaskom na Caristasoviu web stranicu gdje se nalazi banner do peticije.

- Ovdje smo kako bi potpisali peticiju koja je pokrenuta u povodu toga što će Europska unija proglasiti ovu godinu godinom siromaštva. Ovo je način na koji ćemo se i mi uključiti. Cilj toga je u prvom koraku senzibilizirati javnost, a taj apel bi trebao pokrenuti raspravu na tu temu - rekao je gradonačelnik grada Zagreba koji je potpisao peticiju.

Nazočnima se obratio i biskup Josip Mrzljak rekavši: ''Preuzimajući odgovornost za naše siromašne sugrađane, kao i sve one koje iz društva isključujemo jer su drukčiji, mi građani i građanke Hrvatske postat ćemo u 2010. - Europskoj godini borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti - dio velike zajednice građana Europe koji svoje sposobnosti, vrijeme i energiju stavljaju u službu dobra.''

- Vjerujem da ćemo nizom aktivnosti u 2010. u suradnji s gradom Zagrebom kao predvodnikom modernih socijalnih ideja mijenjati „lice“ siromaštva u Zagrebu i Hrvatskoj prema viziji pravedne, socijalne i sretne zemlje za sve njezine građane - riječi su predsjednika Hrvatskog Caritasa Ivana Milovčića.

Hrvatski Caritas se, uz nacionalne Caritase iz 25 europskih zemalja, uključio u kampanju Caritasa Europe „Nula siromaštva“ kojom se osmišljavaju brojni projekti tijekom 2010. - Europske godine borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, a čija je osnovna ideja da se vlade zemalja Europe potaknu na suočavanja s uzrocima siromaštva.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 19.02.2010. u 14:57 sati.