Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Bitka za Varšavsku: napadnuta još dva kraka hobotnice

Ispred MinistarstvaKao nova epizoda bitke za Varšavsku, u kojoj s jedne strane stoje građani obični a s druge kapital sumnjiva porijekla i nekoliko krakoa hobotnice koja davi ovaj narod (osovina Bandić - Sanader), danas je poduzeta mirna, legalistička akcija vrlo skromnog sadržaja: naime, jednostavno smo ljubazno zamorili jedno ministarstvo, kojem je na čelu bivša prinudna upraviteljica Zagreba (iz doba kad je tadašnji predsjednik države odbijao priznati "oporbenu situaciju" u glavnom gradu, tj. činjenicu, da je HDZ izgubio izbore) i suvlasnica IGH, da odgovori na dopis, koji mu je upućen prije dvije godine.

Ono što u tome nije bilo jednostavno, jest da nas je bilo točno 567 koji smo predali zahtjeve i dobili za to potvrdu, pod urudžbenim brojem.

Zanimljivo je, da policija u svojem priopćenju kaže, da nas je bilo "oko sto"!? Ovog puta postoji i vrlo egzaktan dokaz, da iz nekih čudnih razloga potcjenjuju broj sudionika, što su napravili i nakon prosvjednog skupa u Varšavskoj prošle srijede. (Pogledajte priopćenje na mrežnom sjedištu nedamovarsavsku.net.)

mene snimila Jagoda MunićGlasnogovornica Ministarstva je pak danas na Dnevniku Nove TV pričala nešto patetično o lokalnoj samoupravi, otprilike u stilu da ona (lokalna samoprava, ne glasnogovornica!) ima pravo raditi što joj padne na pamet i da se ona (glasnogovrnica), a valjda šefica joj gorespomenuta koja to ne govori glasno, čudom čude da zašto smo došli k njima. Nije odgovorila na sasvim jednostavno pitanje: zašto dvije godine ništa ne odgovaraju na uručenu im prijavu? Pa neka nam napišu to, da se njih ništa ne tiče što im razvojnici rade nekoliko stotina metara od sjedišta!

Danas je stigla i vijest da je Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva pri HTV-u (predsjednica Elizabeta Gojan) zatražio sankcije urednika emisije "Otvoreno" Hlovorke Novak-Srzić i Dražena Majića (još jedan krak hobotnice). Kažu da je gostovanjem Tome Horvatinčića [u čizmama od tisuću eura, za gaženje štakora] prekršeno niz članaka Etičkog kodeksa HRT-a, te Zakona o elektroničkim medijima. Jer su naime dali ekskluzivni prostor samo jednoj zainteresiranoj strani.



Post je objavljen 17.02.2010. u 20:54 sati.