Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 170 ) - Novo zaduženje Hrvatske

18 000 000 EURA

Iako je Hrvatska već u velikim dugovima, ponovno je potpisan Ugovor o zajmu, ali ovaj put za vodoopskrbu i otpadne vode.

Ministar financija Ivan Šuker i veleposlanik Vlade Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Bernd Fischer potpisali su Ugovor o financijskoj suradnji. Ovim ugovorom Hrvatskoj je odobren zajam do iznosa 18 000 000 eura, a koji je vrlo povoljan, te sa sniženom kamatnom stopom, u svrhu financiranja treće faze projekta vodoopskbe i zbrinjavanja otpadnih voda u Hrvatskoj.

Fisher je rekao kako mu je jako drago zbog suradnje koju ostvarje s Hrvatskom, te kako je projekt vodoopskrbe i zbrinjavanja otpadnih voda u cijelosti vrijedan 1/4 milijarde eura. Također je naglasio kako je glavni cilj ovog ugovora pružiti Hrvatskoj potporu na putu u Europsku uniju. Predsjednik upravnog odbora HBOR-a Ante Kovač također se obratio prisutnima te je rekao kako je Hrvatska zahvaljujući Vladi dobila tako povoljan zajam.

- Gospodarski forum oko kojeg su se dogovorile kancelarka Merkel i premijerka Kosor vrlo je bitan jer će se na njemu pojaviti najznačajniji hrvatski trgovinski partneri, među njima svakako Njemačka,Austrija, Italija kad govorimo o europskim zemljama jer koliko oni brzo budu koristili usluge hrvatskog gospodarstva to će brži biti izlazak Hrvatske iz gospodarske krize. Ovim forumom bi mogli ostvariti neke nove stranice u gospodarskoj suradnji - rekao je ministar Šuker time najavivši gospodarski forum koji će se održati u Hrvatskoj 15. i 16. lipnja.

Šuker je na novinarsko pitanje komentirao izjave kako je krizni porez donio Hrvatskoj još goru situaciju, rekavši kako svatko ima pravo komentirati to kako želi, ali kako smatra kako su građani skloni manjoj potrošnji i zbog straha da će ostati bez posla, nesigurnosti što će biti. Naglasio je i kako je na Vladi da daje dozu optimizma građanima, te kako su se svi na početku složili s kriznim porezom što znači da je to nešto dobro. Odgovor na pitanje kada bi se taj porez mogao ukinuti bio je da će se to dogoditi kad Vlada vidi da je to moguće, a još jednom je naglasio kako je Vladi to bila najteža odluka.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket




Post je objavljen 17.02.2010. u 19:49 sati.