Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

Depeche Mode oduševio prepunu Arenu Zagreb

Godinu dana nakon prvobitnog termina svoj koncert u Zagrebu održala je kultna grupa Depeche Mode, u velebnoj zagrebačkoj Areni.

Image and video hosting by TinyPic

Napokon netko tko zaslužuje Arenu

Bolje ikad nego nikad, rekli bi realni i bili bi u pravu, šteta što se moralo čekati gotovo 12 mjeseci da kultni elektro-pop bend po treći puta stigne u Zagreb, no, srećom, " Tour Of The Universe " ipak je stigao u metropolu.

Engleski glazbeni sastav ponio se malo neuobičajeno, naime stigli su u glavni hrvatski grad znatno ranije nego što imaju običaj kada odrađuju svoju koncertnu rutu, usprkos činjenici da su trebali gostovati prošle godine, termin je bio sjajan, ambijent još bolji. Kada se spoji Valentino sa Depeche Mode te prepunom zagrebačkom Arenom spektakl postaje zajamčen. Rekli bi - napokon, s obzirom da smo u Areni imali prilike vidjeti one koji po svom habitusu, svojim umjetničkim mogućnostima, nikako ne pripadaju mjestu koje toliko budi strahopoštovanje kod posjetitelja kao što je Arena Zagreb na Laništu.

Nakon prosječne pevaljke, Lepe Brene, napokon smo dočekali ono pravo.Vrijedilo je čekati.

" Kraljevi tišine "

Dvosatni spektakl ponudio je Zagrepčanima užitak kakav su im samo priredili još članovi legendarne grupe U2 koji su prošlog ljeta pohodili Zagreb. Dojam je ostao isti, zadovoljstvo još i veće.

Elektronički glazbeni sastav koji je počeo svirati 1980. godine u Basildonu u Zagrebu je održao četrdeset peti lpncert po redu unutar europske turneje koja je započela listopada prošle godine. Usprkos toj činjenici članovi benda na pozornici Arene djelovali su kao da su se upravo vratili sa godišnjeg odmora, spremni,, odmorni i odlučni Zagrepčanima priuštiti nezaboravni spektakl.

Briljirao je 48-godišnji vođa grupe, David Graham, koji je u doslovnom smislu riječi dirigirao publikom, dok je Martin Gore radio ono što i inače najbolje radi tijekom iscrpljujućih koncerta koje ovaj tridesetogodišnji bend ima, posebice na ovoj turneji, naime, Gore bi svojom vještinom davao predah bendu i Grahamu tako da publika zapravo i ne može primjetiti da za mikrofonom nastoji dobiti na vremenu, doći do predaha, a da zbog toga sam koncert nimalo ne ispašta, naprotiv.

Spektakularni nastup okončan je sa " Personal Jesus ", nakon čega je uslijedio frenetičan pljesak vjerne publike, pljesak koji se čuo masu puta tijekom samog koncerta, no bis jer ipak bis.

" Walking In My Shoes ", " I Feel You ", " Never Let Me Down Again ", zar to nije dovoljno, i ako nam je na kraju dozvoljeno iznijeti vlastiti sud: " 'Enjoy The Silence ".

Može li, inače zahtjevna, zagrebačka publika tražiti više u vremenima globalne recesije? Može, no pitanje je što će dobiti za uzvrat.

Fotografije pogledajte na Tinolovka-news.


Post je objavljen 15.02.2010. u 20:39 sati.