Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ladonja

Marketing

Ladonja.org: Lista za Rijeku, Akcija mladih i Ladonja potpisali Izjavu o prijateljstvu i suradnji

Rijeka, 11. veljače 2010.
Lista za Rijeku, Akcija mladih i Ladonja potpisali Izjavu o prijateljstvu i suradnji
Plinio Cuccurin (Ladonja)
Danko Švorinić (Lista-Ri)
Mario Alempijević (AM)



Plinio Cuccurin (Ladonja), Danko Švorinić (Lista-Ri) i Mario Alempijević (AM)



Danas je u riječkom Hotelu Bonavia potpsana Izjava o prijateljstvu između Liste za Rijeku, Akcije mladih i udruge Ladonja koja okuplja nezavisne liste u Istarskoj županiji. Kako je istaknuo predstavnik Liste za Rijeku Danko Švorinić, na prošlim lokalnim i regionalnim izborima su se pojavile nove snage u Istri, Rijeci i na Kvarneru te je s obzirom na slična razmišljanja bilo prirodno da se na neki način povežu.

- Sve tri organizacije privržene su ideji rješavanja problema i raspolaganja sredstvima na razini što bližoj građanima. Sve tri strane suglasne su da je ovoj zemlji potrebna regionalizacija i decentralizacija jer je sadašnje stanje neprirodno i guši razvojne potencijale naših regija.


Okupljenima se obratio i predsjednik Akcije mladih Mario Alempijević koji je istaknuo veliki broj općina u kojima Akcija mladih već ima svoje predstavnike te primjer Veprinca kao sredine koja je preporođena nakon što je upravljanje tim mjesnim odborom preuzela ekipa iz Akcije mladih.

Predsjednik udruge nezavinskih lista okupljenih oko Ladonje Plinio Cuccurin je istaknuo kako ovaj savez može ponuditi alternativu građanima koji su nezadovoljni SDP-om i HDZ-om.

-Međusobna suradnja će se u početnoj fazi koncentrirati na boljoj povezanosti i koordinaciji ali i oko implementacije projekata koji su već primijenjeni u sredinama gdje su nezavisne liste preuzele vlast poput općine Bale u Istri.

Čelnici tri organizacije potpisnice sporazuma su na pitanje novinara imaju li namjeru zajednički nastupiti na parlamentarnim izborima u 8. izbornoj jedinici odgovorili da dobro iskustvo u početnoj fazi saveza može rezultirati tim scenarijem ali da parlamentarne izbore ne vide kao cilj nego sredstvo ostvarenja projekata u vlastitim sredinama. (rd)


Izvor: Ladonja.org
Ladonja.org

RijekaDanas.com:
RijekaDanas

Lista za Rijeku:
Lista za Rijeku

Akcija mladih:
Akcija mladih

Glas Istre.hr:
Glas Istre


Barkun.hr:
Barkun


iPress.hr:
iPress




Post je objavljen 11.02.2010. u 20:40 sati.