Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Stepinčeve Propovijedi o lurdskim ukazanjima...



Na nedavnom predstavljanju nove Trilogije o kard. Stepincu - Svjedok Evanđelja Ljubavi, u dvorani Vijenac na Kaptolu,

"Blaženi Alojzije Stepinac – svjedok evanđelja ljubavi"

koja mi je ipak bila malo preskupa, makar ju sigurno vrijedi imati u kućnoj biblioteci, svake obitelji, nabavila sam ipak cijenom mi pristupačnije Stepinčeve "Propovijedi o lurdskim ukazanjima"

Sjetivši se koliko sam bila ponosna vidjevši našeg kard. Stepinca, u lurdskoj Bazilici, i to rame uz rame sa samom Gospom lurdskom, koju je toliko štovao...Pa, eto i tamo - štuju njega!



A vraćajući se danas iz posjete tetkici, s kojom sam jučer sat prije operacije, točno u podne izmolila Anđeo Gospodnji, i danas nakon operacije - isto, nisam se mogla nadiviti Bogu, Gospi i bl. Alojziju na njihovoj pomoći i svemoći, i svima vama na vašim molitvama, jer je tetkica - skroz dobro! Nekad smo ju zbog njene fizičke i duhovne snage, u obitelji iz milja znali zvati - Herkules, ali njen meni neočekivano brz oporavak i stara bistrina, samo su ga dodatno potvrdili!


Tetkica, na glasovanju 10. siječnja o.g.

Pa mi se od svih Stepinčevih propovijedi o lurdskim ukazanjima, koja je pisao tijekom svog lepoglavskog zatočeništva, najprikladnija za danas, čini ova sljedećeg naslova:

"Velika su i divna djelta tvoja, Gospodine Bože svemogući" (Otk 15, 3)

čiji završni dio glasi:

"Braćo,
čuli ste što nam govori Bogorodica svojim ukazanjima u Lurdu, ne riječima nego djelima: "Velika su i divna djela tvoja, Gospodine Bože svemogući!".

Što znači za nas ta svemoć Božja?

Sigurno ste već vidjeli bršljan. On je po sebi slaba biljka koju se lako zgazi nogama. Ali kad se bršljan uhvati čvrstoga hrasta, on se bez poteškoća penje u visinu, visinu hrasta. Ne svojom snagom, nego snagom hrasta koji ga nosi.

Bog je, rekosmo, biće svemoguće. To nam potvrđuje Bezgrješna Majka Božja svojim ukazanjem u Lurdu. Mi smo pak bića ništava. U stanju nas je uništiti i maleni crv, pače bacil, koji se ne vidi prostim okom. Ali vidite, ako se uhvatimo svemogućega Boga, mi ćemo postati na neki način svemogući i dizat ćemo se neprestano prema nebu, kao bršljan po hrastu. Zato i kaže sv. Pavao apostol: "Sve mogu u Onome, koji me jača."...



Po Bogu su na neki način postale svemoćne one svete žene kao Judita, Estera, Ana, Sara i tolike druge. Po Bogu su na neki način postali svemoćni apostoli, mučenici itd....

Držite se Boga koji je svemoćan. Bit ćete i vi uz Njega!



To vam poručuje Bogorodica iz Lurda."

Post je objavljen 10.02.2010. u 13:29 sati.