Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Laid to Rest (2009)



Sve u svemu: 4 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Djevojka se budi u lijesu sa teškom ozljedom glave i bez sjećanja tko je i što je. Ubrzo saznaje da je u nekoj nedodžiji i da je oteta od strane bolesnog serijskog ubojice koji snima svoje žrtve prije nego ih osakati i stavi u lijes. U mjestašcu u kojem se nalazi mora naći način kako preživjeti noć jer ubojicu okruženog tehnološkim opremama ništa neće spriječiti da ostvari svoj cilj...



Jučer sam malo nešto tražio na stranici Slasherpool.com i gledao sam kakvih novih maski ima koje još nisam vidio. Došao do slova L i naišao sam na lika koji ima neku vrstu željezne kosturske maske i kameru na svom ramenu (slika ispod). Odmah sam se zainteresirao i bacio se na skidanje. I sad vam mogu reći, a zaključujete i po ocjeni, da mi nimalo nije žao što sam naišao na horrorčić i da je jedan od boljih slashera koje sam pogledao u zadnje vrijeme.
Vidim da se i svjetske movie stranice previše ne žale na film, Bloody Disgusting mu je dao zavidnu sedmicu, rekli su da je u rangu sa novijim slasherima Hatchet (2006), Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006) i Midnight Movie (2008). Osobno mislim da ih dobrano preskače jer je film originalan, zabavan i napet.



Reći ću odmah par riječi o ubojici, a to je da je po meni jako zanimljivo konstruiran, izgleda bolesno, ništa mu se ne može dogoditi, jedini mi je problem što se kao Michael Myers zna prebaciti sa mjesta na drugi kraj grada, ali to se ne primjećuje toliko. Oružje koristi vidite na plakatu, dvije ogromne moderne nožine, a zna koristiti i neka druga sredstva, sve u svemu, pravi ubojica modernog doba.
Radnja filma je u totalno jezivoj atmosferi obrađena, jako je zabavno i nikad nećete uspjeti pretpostaviti što će se dogoditi, jer scenarist je stvarno mislio na sve, kao i redatelj. Jedina mana (ne može ništa biti savršeno) su u nekim određenim trenutcima pomanjakanje dobre glume i iznimno glupi dijalozi, koji na svu sreću nemaju naviku pa se samo u par trenutaka zamišliš o kakvim glupostima pričaju žrtve.



Gore scene su predobro napravljene, imaju taj neki prikaz koji me nekako vraća u osamdesete ili devedesete. Laid to Rest je horror koji je konačno donio neku vrstu originalnosti, novog serijskog ubojicu kojeg se nadam da ću vidjeti u nekom sequelu, zanimljive twistove i neloše glumce (Bobbi Sue Luther, ummmm :D)...ja vam preporučam da ga obavezno pogledate, sasvim solidan i zabavan slasher.

Post je objavljen 09.02.2010. u 11:01 sati.