Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Vampires: Los Muertos (2002)



Sve u svemu: 2,5 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Radnja drugog dijela se događa u Meksiku, gdje drugi ubojica vampira, Derek Bliss je unajmljen od svećenika i okružen grupom ubojica da nađe ogromno gnijezdo 'krvopija' i njihove voditeljice, vampirske princeze. Ona je u potrazi za Crnim križem (isti križ iz, je li, prvog dijela) kako bi napravila ritual koji bi omogućio vampirima da hodaju po danu...san svih vampira, a?



U ovom dijelu redateljske stolice se prihvaća Tommy Lee Wallace, redatelj par starijih horrora i mislim da mu je ovo zadnje djelo koje je režirao...John Carpenter je zaslužan za nastanak prvog dijela i malo mi je bedasto kada se na početku filma spominje John Carpenter's Vampires 2 kad on s drugim dijelom praktički nema veze. Al ajd, ipak on je malo zvučnije ime od Wallacea, jel? Radnja se poprilično veže uz prvi dio, za razliku od trećeg dijela. Ekipa vampirskih ubojica koja traži gnijezdo vampira koji su u potrazi za vječnim životom i na svjetlu, prilično jednostavno, samo u ovome dijelu prilično dosadno.



Isto tako, možda će ženski rod više zapaliti informacija da je Jon Bon Jovi glavni akter ovoga svega, ali bojim se da je njegovo 'bebasto' lice premlako za ulogu profesionalnog ubojice. Da je bio vampir, to bi već bila druga priča.
Da se vratimo na ono 'dosadno'...da, film je totalno boring. Mislim, kao da si sve to već negdje vidio. Ne mislim sada na prvi dio, nego kao da znaš da tko će biti protiv koga, kakav će se twist dogoditi, tko će koga ubiti itd itd, što je prilično veliki minus jer ne moraš ni pogledati film a znat ćeš da je sve završilo happy ili sad endom. Ne volim takve filmove, a još kad mi u njih ubaciš i vampire, di ćeš brate bolje? :))



Glumci mi isto nisu predstavljali ništa posebno, jedan naporni i uživljeni dječak koji je htio postati vampirski ubojica i čim mu daš priliku on odjednom pobije pola delegacije i spasi Bon Jovia. Ma daj, mali je Seagalov nećak? Norrisov unuk? Nešto mora biti...
Lijepa glavna antagonistica Arly Jover opet savršeno glumi svoju ulogu i vidio sam je prvi put u nekom filmu i jako mi se svidjela. Njoj sve pohvale.
Nakon prejakog prvog dijela drugi dio se svodi na ponavljanje priče prvog...što svakako ne treba biti, ali nema veze...ovaj je zato dobrano podbacio. Dosadno i mlako.

Post je objavljen 07.02.2010. u 23:16 sati.