Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/manchesterunited-solskjaer

Marketing

MANCHESTER UNITED- Van der Sar: "Iskustvo je ključ uspjeha"

Image and video hosting by TinyPic
Vratar Manchester Uniteda Edwin van der Sar vjeruje kako njegova momčad ima iskustvo koje ih razdvaja od ostatka konkurencije. Nizozemac je stoga uvjeren kako United može napraviti nešto što još nitko ranije nije i osvojiti četvrti naslov prvaka Engleske zaredom.

39-godišnji vratar je za klupsku internet stranicu izjavio: "Iskustvo definitivno pomaže. Kada ste već bili u situacijama da u posljednji trenutak izbjegavate ne uspjeh i igrate utakmice koje morate dobiti, onda znate kako se nositi sa tim. Ima trenutaka u karijeri kada pomislite: 'U ovakvoj situaciji sam već bio, znam što trebam napraviti i znam što mogu očekivati.' To nekada pomaže."

Van der Sar je od dolaska iz Fulhama u 35. godini do sada, kada ih na leđima ima 39, upisao 140 premierligaških utakmica. Nije slučajnost da je momčad napredovala kada se nakon svoje ozljede i bolesti supruge vratio u siječnju

Ozljede i suspenzije braniča Ria Ferdinanda i Nemanje Vidića su menadžera Alexa Fergusona natjerale da pravi promjene u ekipi, ali to previše ne smeta Van der Saru.

On kaže: "Generalno, mi uvijek igramo na isti način. Ali svaki igrač ima svoje karakteristike. Morate razumjeti kvalitete i karakter svojih suigrača. Nekada je jedan branič brži od drugog, jedan bolje kontrolira loptu. Tko god dođe u obranu donosi svoju osobnost i stil sa sobom. Kao vratar, pokušavate pomoći da je sve zatvoreno kako treba."


Post je objavljen 07.02.2010. u 21:47 sati.