Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 152 ) - Bandić otvorio novu radionicu za osobe s intelektualnim teškoćama

Od priloga građana Grada Zagreba uređeno je 6 radionica za provođenje radne aktivnosti i psihosocijalne rehabilitacije za osobe s intelektualnim teškoćama.

Zahvaljujući građanima Grada Zagreba, putem priloga u kasicama Crvenog križa od 2005. godine, opremljeno je 6 radionica Crvenog križa Grada Zagreba za provođenje programa radne aktivnosti i psihosocijalne rehabilitacije za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama. Naime, jedna od njih je otvorena uz prisutnost gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Uskoro i novi prostor u Sesvetama


Kasice za priloge nalaze se diljem Republike Hrvatske na šalterima Fine, Hrvatske pošte, Mercatora, Hrvatske poštanske banke, Privredne banke Zagreb, Zagrebačke banke i Zračne luke Zagreb. Od priloga su za ove radionice nabavljeni stolovi, stolice, televizor, glazbena linija, trosjed, perilica rublja, te ormari. Od 2005. godine prikupljeno je 530 000 kuna, a od kojih je 120 000 uloženo u radionice, 200 000 u programe starih i nemoćnih, te 200 000 za izgradnju dječjih igrališta na područjima gdje žive u blizini minski sumnjivih prostora.

- Moram sa zadovoljstvom reći kako smo uspjeli opremiti ovaj prostor sa stvarima koje će njima biti izrazito funkcionalne i da će oni sa zadovoljstvom dolaziti ovdje. Ovdje se odvijaju i radne aktivnosti te psihosocijalne terapije koje su popunjene sa kreativnim radionicama, savjetovalištem i svime onim što im omogućuje normalan život - rekla je Ivanka Godić, socijalna radnica iz Crvenog križa.

Vesna Muraja se zahvalila gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću na svoj pomoći do sada, te je rekla kako ih grad Zagreb prati u cijelom radu. Pater Ivan Radeljak također se obratio nazočnima te je zamolio gradonačelnika da im osigura još prostora jer imaju još korisnika s potrebama.

- Već niz godina prikupljamo od građana one lipe koje im ostaju, a danas od građana grada Zagreba za one građane grada Zagreba kojima je to potrebno nabavlja se skromna oprema za šest radionica. Moja je dužnost da se zahvalim građanima koji su dali bar jednu lipu - rekao je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Nenad Javornik.

Na kraju se nazočnima obratio i Milan Bandić obećavši i prostor u Sesvetama, te rekavši: ''Hvala svima koji ovim korisnicima omogućuju psihosocijalnu rehabilitaciju, roditeljima, skrbnicima. Slijedeći naš prostor je u Sesvetama, gdje ćemo osigurati dovoljno prostora. Izgradit će se i još tri-četiri centra gdje su potrebna.''

U program radnih aktivnosti uključene su odrasle osobe s umjerenom i težom retardacijom i to 98 korisnika u 6 radionica na adresama: Centar, Črnomerec, Dubrava, Novi Zagreb, Susedgrad i Sesvete.

Pogledajte i na Tinolovka-news

FOTO ZAPIS:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 04.02.2010. u 20:20 sati.