Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/ngputovanja

Marketing

Dianin posjet Turskoj

Učenica 8.a, Diana Zrnić, ove zime doživjela je jedno neobično putovanje - 2010. godinu dočekala je u Istanbulu!

Image and video hosting by TinyPic

Na osmodnevnom putovanju, provela je mnogo uzbudljivih trenutaka, uživala u tipičnoj turskoj hrani i prekrasnim građevinama Istanbula. Posjetila je podzemni grad, plovila Bosporom (koji je, kako kaže, pun meduza) i pila zeleni čaj na azijskoj strani Turske!

Image and video hosting by TinyPic

Upoznala je nove ljude; Turci su dragi i ljubazni . Najviše joj se svidjela Aya Sophia , Blue Mosque (Plava džamija) i kupovina na bazarima (velikim tržnicama koje nude suvenire, začine, odjeću). Topkapi je impresivna palača . U spavaonicama se nalaze prostrani bračni kreveti( dvostruko veći od naših) na kojima su se tijekom prošlosti odmarali muškarci s više žena!

Image and video hosting by TinyPic

Nažalost, građani Turske ne znaju za Hrvatsku. Misle da je Hrvatska još uvijek dio Jugoslavije. Diana se začudila kada je vidjela da u Turskoj koriste lampione umjesto uobičajene ulične rasvjete. Novogodišnju večer i noć provela je u disku. U ponoć prolili su je šampanjcem i uživala je u vatrometu. Istanbul je za Novu godinu prekrasno ukrašen.

Image and video hosting by TinyPic

Dianu su oduševili niski stolovi i sjedenje na jastucima koji se nalaze na podu. "Turci imaju posebne bombone i kolače", nastavlja Diana. Najpoznatije turske delicije su baklave i kebabi. Sahlep je njihovo omiljeno piće. Riječ je o gustoj bijeloj tekućini s posebnim dodatkom ,paprom.

Image and video hosting by TinyPic

Diani želimo još mnogo nezaboravnih putovanja i uzbudljivih dojmova koje će rado podijeliti s našim čitateljima.

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 03.02.2010. u 08:59 sati.