Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/geoterma

Marketing

Još uvijek smo u podrumu iako smo postavili izolaciju poda prizemlja !

Jako važna stvar kod izgradnje podruma je voditi brigu da se taj prostor toplinski izolira od ostatka objekta iznad. U tu svrhu prije betoniranja gornje ploče podruma ,prije postave armature ploče postavili smo na oplatu stiropor debljine 5cm vodeći brigu da on ne bude ne poziciji vanjaskih i nosivih zidova podruma kako bi se ploča betonom na njih oslonila. Izvođač je ovo rado učinio, mada je to bio dodatan rad koji nije bio predviđen ugovorom, a stiropor je bio moji trošak. Razlog je jednostavan kada je skidao oplatu ploče podruma ona nije bila zaljepljena za beton pa je to bila igra od posla, a meni je na stropu podruma ostao ugrađen stiropor kao dodatna termoizolacija vanjske strane poda prizemlja što bi suprotnom morao naknadno raditi ljepljenjem iznad glave.
Odlučili smo se za punu ploču iz tri razloga : ista nam je bila cijena, drugo dobili smo neusporedivo bolju zvučnu izolaciju poda i treće dobili smo znatno kruću konstrukciju objekta, što nije nebitno.
Vjerujem da mnogi koji grade Ytongom ,što je bila naša prvobitna ideja od koje smo odustali ,poslije ću objasniti zašto, imaju bijeli strop. Bio sam u nekoliko takvih kuća , zvučna izolacija katova je jako loša, neusporediva sa punom betonskom pločom.

Post je objavljen 02.02.2010. u 14:17 sati.